avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poprire pe pensie în derulare din 2010. Pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poprire pe pensie în derulare din 2010. Pot achiziționa un imobil în aceste condiții sau risc să fie executat?

Am fost executat silit în anul 2010. De atunci plătesc, din pensie, 1/3 din cuantumul acesteia. Nu am avut imobile în proprietate. Acum, după 8 ani, vreau să cumpăr ocasă împreună cu fiul meu. Poate fi executată casa, dacă sunt coproprietar? Ce ar trebui să fac? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dangiel68 , utilizator 04:07, 7 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi executata, insa va trebui anterior realizata iesirea din indiviziune, intrucat creditorii personali ai unui debitor care are calitatea de coproprietar sau codevalmas nu vor putea sa urmareasca partea acestuia din imobilul aflat in proprietate comuna, decat dupa ce vor solicita partajul acestora.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Daca creanta creditorului e mai mica de 10.000 lei, nu e legala executarea imobiliara.
Da, este mai mare! Dar nu este prescris termenul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca creanta creditorului e mai mica de 10.000 lei, nu e legala executarea imobiliara.

Unde scrie ca nu e legala executarea imobiliara?

@ Dangiel68, daca in cei 8 ani, dvs ati facut plati si implicit daca s-au facut acte de executare silita, termenul de prescriptie nu este intervenit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
trandafir2, moderator
""Unde scrie ca nu e legala executarea imobiliara?""

In sensul in care debitorul avea deja venituri periodice poprite si creanta ar fi mai mica de 10.000 lei m-am gandit la acest art.

Art. 813 CPC
Obiectul urmaririi
(5) In cazul titlurilor executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei, vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu are alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecatoresc informatiile, lamuririle si dovezile necesare, precum si furnizarea cu rea-credinta de informatii incomplete in legatura cu existenta si valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natura a fi valorificate in vederea acoperirii integrale a creantei permit declansarea urmaririi silite imobiliare chiar daca valoarea creantei nu depaseste 10.000 lei.

Alte discuții în legătură

Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? ... Ionica Porumbel Ionica Porumbel Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? Baza legală. (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament luat cu credit de nevoi personale adinkaa adinkaa in cazul in care iau un creduit de nevoi personale negarantat cu apartamentul, exista vreo situatie in care banca poate sa-mi ia aparatamentul? (vezi toată discuția)