avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poprire pe pensie în derulare din 2010. Pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poprire pe pensie în derulare din 2010. Pot achiziționa un imobil în aceste condiții sau risc să fie executat?

Am fost executat silit în anul 2010. De atunci plătesc, din pensie, 1/3 din cuantumul acesteia. Nu am avut imobile în proprietate. Acum, după 8 ani, vreau să cumpăr ocasă împreună cu fiul meu. Poate fi executată casa, dacă sunt coproprietar? Ce ar trebui să fac? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dangiel68 , utilizator 04:07, 7 Februarie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-ati gandit binisor la acel art.813 cpc, insa textul invocat nu reflecta nicidecum ca "nu e legala executarea imobiliara", ci reflecta o propozitie conditionala introdusa de conjunctia daca, respectiv "dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate", iar faptul ca debitorul are "deja venituri periodice poprite" nu este o conditie suficienta pentru ca articolul invocat sa fie incident. De ce? Deoarece pentru a fi operabil acel articol de lege sunt necesare 3 conditii, din care in speta de fata sunt importante doua, si anume: (1) debitorul sa colaboreze cu executorul pentru a-i furniza date reale cu privire la starea patrimoniala apta sa acopere creanta (sa spunem ca o face) si (2) bunurile mobile urmaribile ce ar putea fi valorificate sau veniturile avute sa fie de natura a acoperi integral creanta. Care ar fi ipoteza? Ipoteza ar fi, cand debitorul are de incasat o suma de bani de la un tert debitor sau are banii pusi undeva gramada si atunci ar putea spune - Stop, uite banii, nu te lega de casa. Dar nu ca, am o pensie de 900 lei si uite opreste-mi tu 300 lei timp de 3 ani pana la achitarea integrala a creantei. Nu, aceasta ipoteza nu este primita de art.813 cpc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumparati casa impreuna cu fiul dar pe numele acestuia iar dumneavoastra sa aveti drept de a locui pana la moarte in imobil. Mergeti la notar si discutati cum pot fi toate trecute in acte. Asa apartamentul nu poate fi executat pentru datoriile dumneavoastra iar dumneavoastra nu puteti fi evacuat.
Mulțumesc pentru răspuns!

Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? ... Ionica Porumbel Ionica Porumbel Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? Baza legală. (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament luat cu credit de nevoi personale adinkaa adinkaa in cazul in care iau un creduit de nevoi personale negarantat cu apartamentul, exista vreo situatie in care banca poate sa-mi ia aparatamentul? (vezi toată discuția)