Am fost executat silit în anul 2010. De atunci plătesc, din pensie, 1/3 din cuantumul acesteia. Nu am avut imobile în proprietate. Acum, după 8 ani, vreau să cumpăr ocasă împreună cu fiul meu. Poate fi executată casa, dacă sunt coproprietar? Ce ar trebui să fac? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
trandafir2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
V-ati gandit binisor la acel art.813 cpc, insa textul invocat nu reflecta nicidecum ca "nu e legala executarea imobiliara", ci reflecta o propozitie conditionala introdusa de conjunctia daca, respectiv "dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate", iar faptul ca debitorul are "deja venituri periodice poprite" nu este o conditie suficienta pentru ca articolul invocat sa fie incident. De ce? Deoarece pentru a fi operabil acel articol de lege sunt necesare 3 conditii, din care in speta de fata sunt importante doua, si anume: (1) debitorul sa colaboreze cu executorul pentru a-i furniza date reale cu privire la starea patrimoniala apta sa acopere creanta (sa spunem ca o face) si (2) bunurile mobile urmaribile ce ar putea fi valorificate sau veniturile avute sa fie de natura a acoperi integral creanta. Care ar fi ipoteza? Ipoteza ar fi, cand debitorul are de incasat o suma de bani de la un tert debitor sau are banii pusi undeva gramada si atunci ar putea spune - Stop, uite banii, nu te lega de casa. Dar nu ca, am o pensie de 900 lei si uite opreste-mi tu 300 lei timp de 3 ani pana la achitarea integrala a creantei. Nu, aceasta ipoteza nu este primita de art.813 cpc.
GermanAlex
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cumparati casa impreuna cu fiul dar pe numele acestuia iar dumneavoastra sa aveti drept de a locui pana la moarte in imobil. Mergeti la notar si discutati cum pot fi toate trecute in acte. Asa apartamentul nu poate fi executat pentru datoriile dumneavoastra iar dumneavoastra nu puteti fi evacuat.