avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces Verbal de Constatare a Contraventiei (PVCC)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces Verbal de Constatare a Contraventiei (PVCC)

Buna ziua

Cat de legal poate fi PVCC eliberat de compania nationala de autostrazi si drumuri nationale pentru rovineta ,care este o hirtie scoasa pe imprimanta fara stampila originala fara semnatura autentica fara dovezi intocmit in lipsa cotravenientului lipsa martori la Bucuresti dupa 6 luni de ca sa intimplat cazul in Mures.

Mulumesc
Cel mai recent răspuns: GyorgyFodor , utilizator 05:40, 14 Octombrie 2015
Perioada de timp in care procesul-verbal de contraventie pentru lipsa rovinietei trebuie comunicat, in urma depistarii prin intermediul camerelor video fixe si mobile ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, a fost extinsa la doua luni, conform unor schimbari aduse prin dispozitiile OUG nr. 8/2015, care a modificat OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

"Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunica contravenientului in termen de cel mult doua luni de la data constatarii contraventiei

Instanţa de judecata a decis, la sfarsitul lui februarie 2015, ca documentele transmise de CNADNR sunt lovite de nulitate absoluta, pentru ca semnatura electronica nu este legala. Conform deciziei ICCJ, singurele procese-verbale de amenda, care pot fi acceptate, sunt cele care au semnatura olografa a agentului care a constatat lipsa rovinietei.
„Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015, a admis recursul în interesul legii formulat de către Avocatul Poporului în data de 27 noiembrie 2014, prin care a fost sesizată problema de drept referitoare la interpretarea dispoziţiilor art. 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor şi a Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, din punct de vedere al semnăturii agentului constatator necesară legalităţii procesului-verbal de contravenţie, pentru contravenţiile sancţionate de Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, modificată şi completată. În esenţă, Avocatul Poporului a apreciat că semnătura electronică a agentului constatator, în speţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., este de natură să atragă nulitatea procesului verbal de contravenţie încheiat pentru constatarea contravenţiilor la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002, modificată şi completată”
Multumesc pentru informatiile utile,asta inseamna ca trebuie facut contestatie sau sa nu se achite suma.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum iti recuperezi banii din amenzile ilegale pentru rovinieta? Andra2014 Andra2014 Buna ziua , aveti idee cand o sa intre in vigoare cele de mai jos sa putem actiona in instanta deoarece eu am f multe procese cu CNADNR-UL iar instanta le da ... (vezi toată discuția)
Competenta politistului rutier calin_dtb calin_dtb In cazul unei persoane fizice politistul rutier (de comuna) are in competenta sa temeiul legal pentru a sanctiona lipsa rovinietei auto ? X-( (vezi toată discuția)
Apel proces danmdll danmdll Bună seara, De curând am dat în judecată CNADNR pentru lipsa semnăturii olografice din procesul verbal. Ieri a fost ședința, concluzia pe scurt este ... (vezi toată discuția)