Buna ziua
Am achizitionat un apartament prin programul prima casa, contractand credit pentru 70% din valoare, restul fiind suportata de mama mea (fara a incheia acte notariale in acest sens dar avand martori ca banii au provenit de la mama). Mentionez ca pe contractul de vanzare-cumparare apar ca unic proprietar.
Creditul este abia la inceput iar eu si parintii dorim sa platim impreuna pentru a achita intr-un timp cat mai scurt .
Iubitul meu doreste sa se mute cu mine in acest imobil si implicit sa impartim costurile (atat rata cat si restul cheltuielilor).
Intrebarile mele sunt: in ce conditii va avea drept asupra imobilului? Cum va putea face dovada ca a avut cota parte la rate? Dupa cat timp va putea emite pretentii asupra proprietatii sau a unei eventuale despagubiri?
Cum ar putea proba dreptul de creanta?
Intreb deoarece nu mi se pare corect ca in cazul in care ne despartim sa trebuiasca sa ii dau 1/2 daca el a contribuit cu mai putin
Ziceti ca iubitul vrea sa se mute cu dvs, dvs ce doriti ?
Daca nu vi se pare corect sa ii datorati bani daca va despartiti, nu il lasati nici sa contribuie la rate.. sa plateasca jumatate din cheltuielile casei, fara rate.
Eu nu doresc sa plateasca la rate. Dar ma intereseaza cum poate el dovedi ca a platit sau nu in cazul unei despartiri si a emiterii unor pretentii.(Deoarece este posibil sa emita pretentii chiar daca nu a contribuit cu nimic la plata ratelor)
Pai daca nu va plati, cum sa dovedeasca ca a platit ? e greu de dovedit si cand plateste.
Faceti-va dvs probe ca platiti dvs.. cred ca puteti opta daca aveti contul de salariu la acceasi banca sa va traga direct din cont rata. sau sa faca mama platile din contul ei.
Partaj divort
palada.elena
Am divortat in septembrie si acum urmeaza partajul. Am doua nelamuriri:
1) in 2007, am vandut apartamentul 2 camere in care locuiam cu sotul si copii mei, ... (vezi toată discuția)