avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

Buna ziua,
va scriu sa va cer ajutorul.
am un copil de imediat patru ani in decembrie dintr-o relatie cu cativa ani in urma
tatal lui nu-l viziteaza deloc,fiind plecat in germania la munca.
ultima data l-a vazut la sase luni,cand a fost botezul. Pe urma tatal a mers in germania la lucru si nu ne-a mai vrut,decia ne-am despartit.
Pensia alimentara abia o plateste.Cand a avut baietelul doi ani l-am dat in judecata pentru pensia alimentara. degeaba era hotararea judecatoreasca,n-a platit pana am cerut ajutorul politiei si a fost obligat.
Dupa toate demersuriule a fost silit la plata retro pentru un an de pensie alimentara. Anul trecut a platit in noiembrie toti banii si a zis ca de acum inainte va plati si nu vor fi probleme. Anul acesta a platit in iunie pentru prima data doar pe trei luni pensia si iarasi am facut plangere la politie. Dupa toate demersurile iarasri a platit reto cele sase luni,deci pana in septembrie este la zi cu plata
Pana acuma numai prin silire am scos de la el banutii aceia putini pentru copil.
va cer si va rog din suflet sa ma ajutati cu formularea unor cereri pentru custodia copilului in favoarea mea(nu stiu daca am formulat corect) si inca una pentru modificarea pensiei alimentare,pentru ca din 2013 n-am mai inceput alt proces pentru marirea pensiei conform salariului minim pe economie.
va rog din suflet sa ma ajutati,nu-mi permit financiar un avocat pentru toate acestea. orice sfat este bine venit.
va multumesc si multa sanatate va doresc.
adresa mea de e-mail este laura_puscas_elena2@yahoo.com
Cererea prin care se solicit instanței să dispună exercitarea exclusivă a autorității părintești de către unul dintre părinți este admisibilă, dacă se constată, în urma administrării probatoriului în cauză (înscrisuri, martori, prezumții, expertize, mijloace materiale de probă, mărturisiri, interogatorii), că admiterea ei este în interesul superior al minorulu.

(se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti).

(Legea nr. 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 607 din 30 septembrie 2013.)

In practică, pot interveni şi situaţii obiective, care să facă imposibilă exercitarea autorităţii părinteşti de ambii părinţi, caz în care se impune ca instanța să dispună exercitarea acesteia de unul singur dintre părinţi, indiferent dacă părinţii sunt căsătoriţi sau nu.

Instanța poate dispune, dacă apreciază că este în interesul superior al copilului și că există motive temeinice de natură a periclita dezvoltarea fizică, psihică, spirituală, morală sau socială a copilului, inclusiv a copilului din afara căsătoriei în cazul căruia părinții nu conviețuiesc, ca drepturile părintești să fie limitate unui părinte sau chiar exercitate exclusiv de unul dintre părinți.

Succes.

El nu munceste? Cu contract? Nu aveti date despre asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva David90 David90 Buna seara.As dori sa stiu daca pot avea custodie exclusiva in cazul in care tatal copilului a fost inchis pt furt in Germania,dar a fost scos pe cautiune,plus ... (vezi toată discuția)
Exercitare exclusiva a autoritatii parintesti aditza86 aditza86 buna ziua ma numesc adrian si v_as ruga din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri daca se poate,am primit acum cateva zile citatie prin care mama copilului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihaelatamas mihaelatamas Buna ziua Am un copil de 9 ani care e provenit dintr-o relatie anterioara.Nu am fost casatorita cu tatal copilului,iar copilul pana acum un an a locuit la ... (vezi toată discuția)