avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafon plati in numerar persoana juridica-persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafon plati in numerar persoana juridica-persoana fizica

Buna ziua,
O societate comerciala are de achitat unei persoane fizice o suma de 80.000 lei in baza unui contract de vanzare-cumparare teren.
Plata se poate face in totalitate in numerar?
Legea 70/2015 face referire doar la "Operaţiunile de plăţi în numerar efectuate de persoanele din categoriile enumerate, către persoane fizice, reprezentând contravaloarea unor achiziţii de bunuri sau a unor prestări de servicii, dividende, cesiuni de creanţe sau alte drepturi şi restituiri de împrumuturi sau alte finanţări" nu si la transferul de proprietate.
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 13:29, 14 Octombrie 2015
Platile fragmentate in numerar catre persoane fizice,pentru tranzactii mai mari de 10.000 lei sunt interzise.
Daca in contractul de vanzare cumparare este specificat ca se plateste in rate,se poate.Trebuie avut in vedere faptul ca nu se poate depasi plafonul de 10.000 lei plati cu numerar zilnic,indiferent cate plati aveti de facut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon creditare firma ContSters126873 ContSters126873 buna seara .care este plafonul maxim care se poate credita o societate intr-o zi? (vezi toată discuția)
Limita plati persoane fizice 50000 lei sutrif sutrif Buna ziua, Am vandut o masina a carei pret este de 60000 lei. Cumparatorul imi da un avans de 10000 lei. Mai pot incasa 40000 cash in alta zi si doar restul ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism de firma amortizat anita10 anita10 Conform noilor norme este permisa incasarea in numerar a c/v unui autoturism amortizat complect vandut unei persoane fizice in cazul in care suma totala nu ... (vezi toată discuția)