Buna ziua! va cer sfatul inca o data. am un credit din 2005 si din 2007,care a fost ultima rata (dar mai erau rate de platit) platita,am avut necazuri cu veniturile si nu am mai putut plati. stiu ca dupa 3 ani de la ultima rata platita se prescrie creditul. In prezent ,tot sunandu-ma cei de la recuperari creante si uitand ca s-a prescris,am platit trei rate din totalul sumei de 1307 lei. Vreau sa stiu daca sistez plata ratelor se poate intampla? stiu ca ce ma dat pana acum nu-i mai vad inapoi. Va multumesc si astept rasp.
Daca termenul era implinita la data platii, plata nu a mai avut ce intrerupe, e adevarat ca ce ati platit nu mai recuperati, insa nici nu va mai pot obliga sa platiti, dreptul lor la actiune fiind prescris.
ca e prescris sau nu, constata doar instanta, asa ca daca va treziti executat, faceti contestatie.
am vorbit cu cei de la recuperare creante "eos", si mi-au zis k pot face poprire prin executor,nu prin instanta. e adevarat? daca face prin executor ,pot face contestatie? ei zic k nu pot face nimic si ca toate cheltuielile le suport eu. m-am interesat la o banca daca pot face credit,a zis ca da,ca la biroul de credit nu mai am nimic de plata,sunt pe zero. va multumesc si astept rasp.