avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit prescris
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit prescris

Buna ziua! va cer sfatul inca o data. am un credit din 2005 si din 2007,care a fost ultima rata (dar mai erau rate de platit) platita,am avut necazuri cu veniturile si nu am mai putut plati. stiu ca dupa 3 ani de la ultima rata platita se prescrie creditul. In prezent ,tot sunandu-ma cei de la recuperari creante si uitand ca s-a prescris,am platit trei rate din totalul sumei de 1307 lei. Vreau sa stiu daca sistez plata ratelor se poate intampla? stiu ca ce ma dat pana acum nu-i mai vad inapoi. Va multumesc si astept rasp.
Daca termenul era implinita la data platii, plata nu a mai avut ce intrerupe, e adevarat ca ce ati platit nu mai recuperati, insa nici nu va mai pot obliga sa platiti, dreptul lor la actiune fiind prescris.
ca e prescris sau nu, constata doar instanta, asa ca daca va treziti executat, faceti contestatie.
am vorbit cu cei de la recuperare creante "eos", si mi-au zis k pot face poprire prin executor,nu prin instanta. e adevarat? daca face prin executor ,pot face contestatie? ei zic k nu pot face nimic si ca toate cheltuielile le suport eu. m-am interesat la o banca daca pot face credit,a zis ca da,ca la biroul de credit nu mai am nimic de plata,sunt pe zero. va multumesc si astept rasp.
Da, aveti 15 zile pentru contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate de recuperari creante mariusmocan mariusmocan Buna ziua, in anul 2004 am facut un cred la o banca in vederea achizitionarii unui calculator. Am platit cu mici intarzieri (in functie de salariu ) de cate 3 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperari creante nicolae giorgiana nicolae giorgiana buna seara.in2006 am facut un credit la bcr d 20mil(lei vechi)am platit doar 6 rate dupa care am plecat si nu am mai avut posibilitate sa platesc,mentionez k ... (vezi toată discuția)