avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare masina persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare masina persoana fizica

O persoana juridica vrea sa cumpere o masina de la o persoana fizica....care nu are cont in banca ....cum poate plati suma ce depaseste 10000 lei catre aceasta??
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:32, 15 Octombrie 2015
Nu poate, persoana fizica trebuie sa isi deschida cont bancar.

Legea 70/2015:

Art. 1. - (1) Operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi cu sau fără personalitate juridică de la/către oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plată fără numerar, definite potrivit legii.

Art. 4.
(4) Operaţiunile de plăţi în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), către persoane fizice, reprezentând contravaloarea unor achiziţii de bunuri sau a unor prestări de servicii, dividende, cesiuni de creanţe sau alte drepturi şi restituiri de împrumuturi sau alte finanţări se efectuează cu încadrarea în plafonul zilnic de 10.000 lei către o persoană. Sunt interzise plăţile fragmentate în numerar către o persoană, pentru tranzacţiile mai mari de 10.000 lei.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 70 /2015 Szasz01 Szasz01 Am inteles ca din 9 mai se aplica aceasta lege, care impune pentru persoane juridice plafonul de 10.000 lei plati pe zi. Cum poate functiona in aceste conditii ... (vezi toată discuția)
Limita plati persoane fizice 50000 lei sutrif sutrif Buna ziua, Am vandut o masina a carei pret este de 60000 lei. Cumparatorul imi da un avans de 10000 lei. Mai pot incasa 40000 cash in alta zi si doar restul ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism de firma amortizat anita10 anita10 Conform noilor norme este permisa incasarea in numerar a c/v unui autoturism amortizat complect vandut unei persoane fizice in cazul in care suma totala nu ... (vezi toată discuția)