avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Reluare executare silită
Discuție deschisă în Executare silită

Reluare executare silită

Am avut o executare silită pentru nişte cheltuieli de judecată. Mi s-a proptit unicul cont, în care intra pensia alimentară şi alocaţia pentru copil.Executorul a încetat executarea silită, în baza art 703(?) alin.1, pct.2 C.Pr.civ., s-a dezinvestit , a închis şi arhivat dosarul execuţional.
M-am angajat(după 4 luni de la încetare) şi mi s-a virat primul salariu în cont.Banca mi-a proptit jumătate din suma aflată în cont, constând din pensia alimentară pe 2 luni plus primul salariu.
Ce am de făcut?
Dacă încetează executarea, contul rămâne în continuare proptit? Unde sunt viraţi banii, dacă executorul s-a dezinvestit?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:53, 15 Octombrie 2015
Mergeți la executor și solicitați-i să trimită adresă ridicare poprire. Duceți la bancă dovezile de încetare executare și cereți-le să nu vireze sumele deoarece vor primi adresă de depoprire.
Dacă banii pleacă în contul indicat de executor - contestație și întoarcerea executării, și/sau plângere penală adresată executorului, dacă nu vă restituie banii încasați fără drept.

Fapta lui de a nu ridica poprirea de pe cont poate constitui abuz în serviciu în dauna intereselor persoanei.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Am vorbit la telefon cu cineva de la biroul executorului şi mi-a spus că datorită faptului că nu s-a plătit suma supusă executării, poprirea nu încetează, că aşa e procedura.
Sunt dintr-un oraş de provincie, orice proces împotriva unui executor, avocat, poliţist, este sortit a fi pierdut, am mai păţit şi m-a costat în plus cheltuieli de judecată enorme.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
Martonze, utilizator
Dacă este așa, înseamnă că nu este adevărat că a încetat executarea . Altfel nu are sens ce afirmă cel de la biroul executorului. O încetare a executării nu poate fi mai puțin încetare pentru adresa de poprire si mai mult încetare pentru alte acte.

Nu cred că este adevărat ceea ce susțineți. Chiar dacă pierzi un proces la Judecătorie cu dreptatea bine ținută în mână, la Tribunal desființezi hotărârea Instanței de fond dacă este lipsită de temeinicie.
Există și excepții, clar, dar nu este o regulă.
"date fiind verificările efectuate la faţa locului şi a actelor....,constatând că sunt aplicabile dispoziţiile art.703 alin.1 pct.2 C.pr.civ., urmează să dispunem încetarea executării silite aplicabile în dosarul....
Creanţa nu a fost recuperată.
Ne-am dezinvestit de cauză.
Pentru aceste motive,
dispunem:
Încetează executarea silită..................................................
Închiderea şi arhivarea dosarului ---
Restituirea titlului executoriu creditorului
Prezenta încheiere se comunică creditorului şi debitoarei.
Executorie
Emisă azi....


Puteţi să mă credeţi. Şi un student din primul an la Drept şi-ar da seama că un PV de executare silită,întocmit în data de 16, în care scrie negru pe alb că s-a dat comunicarea în data de 15 şi s-a dat termen de 1(una zi) pentru executare( Comunicarea nu avea trecută data! ) nu este în regulă. Dar dacă Somaţia s-a bazat pe articolul 580-2 din vechiul C.pr. civ., care cerea 10 zile pentru conformare, dar alături se dădea termen de 1 zi, nici acela respectat? Ştiţi care a fost concuzia instanţelor, şi la fond şi la recurs? Că dacă se respectau procedurile, hotărârea nu putea fi executată! Şi că executorul nu este parte procesuală pasivă, deşi contestaţia am făcut-o pentru nerespectarea legii de către executor, că creditorul poate cere, dar executorul are de respectat nişte proceduri.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
Martonze, utilizator
Aveți mare dreptate, un student în anul I, ar putea avea o astfel de revelație. Singura problemă ar fi că această convingere a lui este cel mai probabil falsă. Nu ar trebui însă să își facă griji, cam toți studenții de anul I se grăbesc să tragă concluzii, deși cunoștințele lor juridice sunt extrem de reduse.

De exemplu, un student de anul I, la Drept, nu știe ce este o eroare materială și care sunt consecințele ei juridice.

Dacă un act este datat în 16 și comunicat în 15, data este greșit redactată, evident.

Știți care ar fi însă avantajul unui student de anul I, față de mine? Lui îi sunt prezentate spețele în mod complet și corect, de către profesor.

Dvs. ați omis ceva date relevante și prin asta ați creat confuzie.

Din articolele de lege pe care le-ați menționat, eu deduc un alt scenariu față de cel pe care l-ați sugerat inițial.

Ați fost debitor/debitoare într-un dosar de executare a obligației de a face. Ați fost executată silit în acel dosar și executarea a încetat. Vi s-a pus poprire pentru a se recupera cheltuielile de executare. Am dreptate?

În cazul ăsta, sunteți bună de plată. Datorați acele cheltuieli de executare, pentru că așa prevede legea. În mod evident executorul nu va ridica poprirea și nu puteți avea pretenții asupra sumei reprezentănd 1/3 din salariu. În ceea ce privește alocația și pensia de întreținere, este o altă discuție. Dacă sunt virate de stat, pentru alocație și de debitorul pensiei de întreținere, pentru pensie, iar în explicația încasării este menționată natura sumei, nu trebuie virate de către bancă executorului.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Executare silita - credit nevoi personale adriana1 adriana1 Pentru un credit de nevoi personale banca a cerut executarea silita. Executorul a obtinut incuviintarea executarii, mi-a comunicat somatia pentru suma de 13242 ... (vezi toată discuția)
Poprirea pe toate conturile B.Ramona B.Ramona Societatea noastra are calitatea de intimat intr-o cauza avand ca obiect contestatie la executare. Contestatoarea, institutie publica sustine ca executorul i-a ... (vezi toată discuția)
Dilema- alta cale de atac a executarii silite verra15 verra15 daca un furnizor a deschis mai multe procese pentru recuperarea debitului(impartirea debitului) si hotararile au fost date pentru executare silita la executori ... (vezi toată discuția)