avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - credit nevoi personale

Pentru un credit de nevoi personale banca a cerut executarea silita. Executorul a obtinut incuviintarea executarii, mi-a comunicat somatia pentru suma de 13242 lei, reprezentand creanta si cheltuielile de executare.
Concomitent a notat somatia la OCPI pe imobilul in care locuim, proprietate comuna cu sotul meu si a infiintat poprire pe pensie pana la concureta aceleiasi sume de 13242 lei.
Nu am facut contestatie. In plus, am virat lunar, in mod voluntar, sume in contul executorului pentru a achita mai repede. Aceste sume au totalizat 2808 lei. In luna August 2019, cu aceste sume si cu sumele poprite s-a ajuns la concurenta sumei de 13242 care mi-a fost comunicata prin somatie.
Dar, desi am luat legatura cu executorul pentru ca sa comunice casei de pensii incetarea popririi, totusi acesta a continuat executarea prin poprire. In acest fel in contul executorului s-a incasat, peste suma comunicata prin somatie, 446 lei doar pana la aceasta data.
Intrebarea mea este daca sumele care mi se executa peste suma comunicata prin somatie reprezinta sau nu acte de executare fara somatie, deci fara temei legal si daca pot cere prin contestatie oprirea executarii in temeiul art. 703 alin. (1) c.p.c., radierea notarii la OCPI si intoarcerea sumelor incasate in plus.
Mentionez ca incuviintarea data de judecatorie nu specifica suma ce poate fi executata.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:10, 2 Noiembrie 2019
Puteti chiar sa faceti plangere penala acestui executor daca sustineti ca va incaseaza in plus.... Practic puteti sa va adresati si Casei de pensii sa sisteze poprirea si sa nu mai vireze banii deoarece suma a fost achitata.... TREBUIA SA FACETI ATUNCI CONTESTATIE LA EXECUTARE..
Am facut contestatie la actul de a continua executarea prin poprire a unor sume, dupa ce suma comunicata prin somatie a fost virata in intregime in contul executorului prin popriri si depuneri voluntare.
Nu stiu cum va decurge procesul. Astept sfaturi avizate in legtura cu ceea ce trebuie sa fac pentru a opri executarea in continuare prin poprire pe pensie, dupa ce am achitat suma ceruta, dar si pentru a radia notarea sumei din cartea funciara a locuintei.
Multumesc!
Ați cerut în cererea de chemare în judecată și suspendarea executării`?
Dacă nu, executarea silita va continua până la finalizarea procesului, sau până o va opri executorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe cont Eurodc Eurodc Buna ziua, m-am trezit ca am o notificare de la bancă prin care sunt informat ca asupra contului meu sa efectuat o poprire de circa 1900 lei ,am luat ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silită Martonze Martonze Am avut o executare silită pentru nişte cheltuieli de judecată. Mi s-a proptit unicul cont, în care intra pensia alimentară şi alocaţia pentru ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie in baza unui titlu executoriu emis de un executor giulia1973 giulia1973 Poprire pensie in baza unui titlu executoriu emis de un executor, (titlu executoriu care are ca obiect in proportie de 95% onorariul respectivului ... (vezi toată discuția)