avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ABUZ al distribuitorului de energie! Cate taxe radio ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ABUZ al distribuitorului de energie! Cate taxe radio si tv platim?!?

La aceeasi adresa locuim, sot si sotie si avem fiecare cate un contract cu furnizorul de energie, unul pentru curent trifazat si celalalt pt curent normal. Contractul pt curent trifazic este pt centrala termica si pe factura aceasta nu platim taxele radio si tv, dar pe cealalta factura platim. Recent furnizorul ne trimite o adresa cu niste declaratii pe proprie raspundere de completat cu categoria de "scutibili" gen veterani, handicap etc prevazuti la cap 1 art 7 din HG 977 si HG 978. Noi am citit cele 2 HG si conform art 2 din aceleasi HG beneficiem de scutire pentru ca suntem O FAMILIE si in HG scrie foarte clar ca taxa se plateste/familie, dar ei nu ne-au trimis vreun formular in acest sens. Am scris inapoi furnizorului, i-am anexat copii ale CI si ale certificatului de casatorie, dar ne-au raspuns ca nu se poate scuti decat completand formularele lor, in care declari pe proprie rasp ca nu ai radio si tv. Asa ceva nu putem completa, deci ce facem, ca d-lor vor sa ne ia banii din urma+penalitati, vreo cateva sute de lei. Aici este vorba de lege, de dreptate si de principii si nu mi se pare corect sa platesc la televiziunea partinica a statului, care ar trebui sa gestioneze mai bine banii publici, care n-ar trebui sa fie finantata si din reclame si pe care deja o platesc prin abonamentul la furnizorul de energie si a doua oara la furnizorul de cablu. O platesc de trei ori? Va rog sa ma sfatuiti daca am dreptate unde sa ma adresez si cum s-o fac mai bine. In aceeasi situatie mai cunosc o familie! Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: luminitamica , utilizator 23:19, 3 Februarie 2016
Cu siguranta este un abuz si nu sunteti singura persoana in aceasta situatie. Din nefericire legea este facuta in asa fel incat taxele acestea sa se perceapa per contract si nu per familie. In orice situatie, aveti posibilitatea sa va judecati cu acestia, cel putin daca vor veni plati din urma. Au fost dosare castigate si poate veti avea noroc. Mult succes!
După mult timp mă simt datoare să va scriu că am reuşit să nu mai plătesc de 2 ori taxa radio şi tv pentru aceeaşi familie, la acelaşi apartament, cu doua contracte diferite. Am căutat pe net şi am găsit că furnizorul meu de energie are publicat un cod etic pe care angajaţii sunt obligaţi să îl respecte. În acel cod am găsit un articol numit 2.2 onestitate, m-am adresat pe mail departamentului de reclamaţii al companiei respective de energie şi am semnalat faptul că respectiva persoană, care îmi răspunsese în scris arogant la cererea de scutire, nu respecta acel cod. A doua zi am fost contactată de un genleman care a fost extrem de politicos şi atent, la curent cu legile, calm, expeditiv, mi-a trimis un formular, l-am completat şi gata! Sper ca d-na care s-a spălat pe mâini de mine iniţial şi a binevoit să îmi semneze răspunsul să nu fi rămas fără serviciu din cauza mea, dar sincer, atât de tare m-a deranjat stilul lor sfidător de a te ameninţa că îti iau banii din urmă+ penalităţi că m-a făcut să mă gândesc serios că în ţara asta frumoasă trebuie să te zbaţi dacă vrei să rămâi cinstit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio mariusika mariusika Buna ziua, Lucrez la o institutie din invatamant si ni s-a facturat pana luna aceasta taxa radio si taxa tv. As dori sa stiu daca se pot recupera sumele ... (vezi toată discuția)
Taxa radio mariusika mariusika Buna ziua, Lucrez la o institutie din invatamant si ni s-a facturat pana luna aceasta taxa radio si taxa tv. As dori sa stiu daca se pot recupera sumele ... (vezi toată discuția)