avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca nesemnat depus in instanta in Franta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca nesemnat depus in instanta in Franta

Buna ziua .
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce ar trebui sa fac deoarece ma aflu in urmatoarea situatie. In data de 01;12.2014 m-am angajat la o firma franceza in Franta si am semnat contractul de munca dar nu mi s-a putut elibera dublicat din lipsa stampilei in acel moment. Datorita solicitarii acelui contract de care aveam nevoie au aparut certuri intre mine si patron iar in data de 12.02.2015 am plecat dar datorita restantelor salariale in data de 11.03.2015 am depus o plingere la Conseil de Proudhomme Paris pentru recuperarea drepturilor salariale.
Primul termen de consiliere s-a fixat in data de 11.05.2015 la care s-a prezentat contabila firmei care a recunoscut ca m-a angajat dar ca eu nu m-am prezentat niciodata la postul meu.In momentul cind am aratat legitimatia electronica si maui multe poze judecatorul a zis ca nu avem ce cauta la consiliere si a fixat un termen pe 23.09.2015 la Conseil de Proudhomme Paris sectia tribunal.
In acest timp mai exact in data de 19.06.2015 pe adresa mamei mele din romania a venit o scrisoare de la o firma din Cluj Napoca sa ma prezint la sediul firmei sa semnez contractul de munca fluturasii si mai multe decizii firma de care eu habar nu am dar am aflat ca perioada corespunde exact cu cea lucrata in Franta.
La termenul din 23.09.2015 au depus in instanta un contract de munca de la acea firma si mai multi fluturasi NESEMNATI spunind ca am fost angajat la firma din Romania si detasat in Franta. Mentionez ca nu am semnat si cu cunosc nimic despre aceasta firma romaneasca la care am ajuns fara sa vreau sau sa stiu angajat.
Am trimis prin mama mea scrisori la ITM SI POLITIA CLUJ dar nu stiu daca voi primii vreun raspuns.Ce pot face in cazul asta???
Ce sa faceti, unde: in Franta sau in Romania ?

In Franta
(Le conseil de prud'homme est une juridiction de premier degré chargée de juger les litiges individuels, nés d'un contrat de travail ou d'apprentissage, entre employeurs et employés ou apprentis : licenciement, litige sur les salaires, les congés... Le conseil de prud'hommes est composé de juges non professionnels élus, les conseillers prud'homaux, qui sont, en nombre égal, des employeurs et des salariés. En cas de partage des voix, il est fait appel à un magistrat professionnel lequel prend alors le titre de juge départiteur.)
Deci probabil ca a fost caz de paritate de voturi si cauza a fost remisa unui judecator profesionist).
Studiati dosarul cauzei si observati desfasurarea procedurii.

In Romania.
De la ITM solicitati sa va informeze daca contractul Dvs. a fost inregistrat sau nu si daca s-au platit obligatiile legale (CAS, CASS, etc.).
De la Politie ? Ce ati solicitat ?


De la ITM nu se pot obtine informatii despre plata contributiilor sociale.

Numai de la ANAF, ei pot da astfel de informatii.
Explicatie: intre firma franceza si firma romaneasca a avut loc o intelegere ilegala. Dvs ati fost angajata in romania si detasata in franta. Salariul pentru munca prestata v-a fost dat de catre firma din romania, dupa ce firma din franta a platit firmei din romania prestatia muncii dvs. Cu alte cuvinte,firma franceza a platit un serviciu firmei romanesti la un tarif mai mare si firma romaneasca v-a dat sub forma de salar bani mai putini. Aceasta procedura este folosita de firmele de inchiriere personal sau de leasing personal.
Sunt urmatoarele cai de atac:
A. reclamatie la ITM Cluj in care semnalati situatia DVS si cereti sa vedeti
1.daca firma romaneasca are angajati in romania ( are obligatia legala sa aiba angajati in romania daca detaseaza in strainatate)
2 daca v-au fost platite toate impozitele aferente perioadei de angajare ( pensie, imp pe salar,somaj,etc- Bineinteles ca nu au fost platite
B, reclamatie in Franta ca in respectiva firma se presteaza munca la negru. In germania munca la negru se reclama la Zoll un fel de ANAF, in franta cred ca este ceva asemanator, adica cei care se ocupa de impozitele pe salar.
Firma nu v-a dat contract nu fiindca lipsea stampila, ci fiindca nu erati angajata la ei. Contabila stie cel mai bine e posibil ca conducerea firmei sa nu aibe habar de aceasta magarie.
3. Angajati un avocat profesionist in dreptul muncii si veti cistiga in ambele locuri. Puteti angaja un avocat din Romania cu drept de practica in Franta.
Daca doriti avocat in Franta, mergeti pe google si cautati pe Harta europeana a serviciilor romanesti" cuvintul "avocat roman"
Inainte insa de asta procedati la cele 2 reclamatii
Dan Constantin Goldis-presedinte SOCINRO

De la ITM nu se pot obtine informatii despre plata contributiilor sociale.. Prin urmare, nu-i mai indrumati catre ITM sa solicite asa ceva.
Vedeti si art.27 alin.1 din OG 86/2003 care dispune:

Art. 27
(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea
şi soluţionarea contestaţiilor pentru contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate şi contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii datorate de persoanele juridice şi persoanele fizice care au calitatea de angajator sau entităţile asimilate angajatorului, denumite în continuare contribuţii sociale, se va realiza de către Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile sale subordonate, care au şi calitatea de creditor bugetar..
...

Multumesc pentru precizarea facuta de freeelis. Asadar, in speta ROMANO-FRANCEZA solicitati dovada platii contributiilor Dvs de la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentiuni pe facturi externe aureliana_xyz aureliana_xyz Buna ziua, Am de facut o factura in limba franceza si as dori sa stiu care este traducerea in limba franceza a textului: \\"scutit cu drept de deducere\\", ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata cristina04 cristina04 daca a primit 3 ani cu executare cum se calculeaza cat face din 3 ani si care sunt conditiile eliberarii conditionate in franta?cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Condamnare in franta dumi_iuliana dumi_iuliana Buna seara,as vrea sa stiu ce pedeapsa se primeste in Franta pentru \\"escrocherie in banda organizata\\"pt.clonare de carduri.Multumesc (vezi toată discuția)