avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Probleme viza circa financiara pentru inmatriculare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Probleme viza circa financiara pentru inmatriculare

Buna ziua! si bine v-am gasit in primul rand (sunt utilizator nou pe forumul avocatnet.ro)

Am si eu o problema cu o autoutilitara achizitionata cu un an in urma de la o persoana fizica. Am intocmit atunci contract de vanzare-cumparare, modelul impus de lege si fisa de inmatriculare aferenta. Am achitat autoutilitara, am primit actele (carte de identitate si talon) urmand ca ulterior sa primesc de la vechiul proprietar certificatul fiscal si fisa de inmatriculare vizata de administratia financiara a sectorului respectiv (aici am facut o mare greseala, necunoscand procedura de vanzare-cumparare)... Dupa o perioada vechiul proprietar a tot amanat obtinerea vizei si a certificatului fiscal sub diferite pretexte timp de un an de zile. Recent am reusit sa ma interesez la directia taxe si impozite,aici am aflat ca vechiul proprietar are debite neachitate in valoare de 10.000Ron, datand din anul 2005... Am incercat sa solutionez pe cat posibil problema pe cale amiabila (sute de telefoane, e-mail-uri,sms-uri, etc.) dar se pare ca vechiul proprietar nu este prea interesat de aceasta problema. Se pare ca singura solutie ramasa este actionarea in instanta a proprietarului pentru returnarea autotutilitare si recuperarea prejudiciului adus (Reparatii in valoare de 4000Euro, RCA, Taxe Rar, etc. Sau sa actionez in instanta directiei taxe si impozite pentru vizarea fisei de inmatriculare. Rog daca se poate se ma ajutati cu un sfat in aceasta privinta si sa-mi spuneti care este procedura de actionare in instanta in acest caz.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sorinake , utilizator 18:52, 18 Iulie 2009
Sa actionati in instanta directia taxe si impozite....nu prea aveti temei legal. Cum sa va vizeze ei fisa de inmatriculare (ca si cum aceea persoana a achitat toate taxele la zi), de vreme ce chiar dumneavoastra spuneti ca are o restanta foarte mare.
Singura modalitate este sa-l actionati in judecata pe acel vanzator....
Si poate nu ar strica sa-i faceti si o plangere penala , privind savarsirea de catre acesta a infractiunii de inselaciune - art 215 alin 1si 3 din codul penal.
2007_rozi a scris:

Sa actionati in instanta directia taxe si impozite....nu prea aveti temei legal. Cum sa va vizeze ei fisa de inmatriculare (ca si cum aceea persoana a achitat toate taxele la zi), de vreme ce chiar dumneavoastra spuneti ca are o restanta foarte mare.
Singura modalitate este sa-l actionati in judecata pe acel vanzator....
Si poate nu ar strica sa-i faceti si o plangere penala , privind savarsirea de catre acesta a infractiunii de inselaciune - art 215 alin 1si 3 din codul penal.

Mercic pentru rasuns, probabil ca asa am sa fac. Trebuie sa-mi recuperez cumva macar o parte din prejudiciu. Si eu aveam aceeasi banuiala (avand in vedere ca avea datorii din 2005) a vandut masina stiind ca nu se poate obtine viza de la circa financiara.. Mai rau de atat este faptul ca a vandut 6 masini ale caror proprietari sunt in aceeasi situatie...

Multam' mult inca o data pentru rasunsul prompt..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare impozit auto de la un proprietar la altul... MaximvsTM MaximvsTM Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In anul 2004 am achizitionat un autoturism, de capacitate cilindrica mare(3000 cm3) de la o al alta ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto AndreiLT AndreiLT Buna seara, nu stiu cum sa zic daca este o problema sau nu. Am cumparat o masina si nu am facut act de vanzare cumparare intre mine si persoana de la care am ... (vezi toată discuția)
Nelamurire transfer auto cicibau cicibau Buna ziua. Am cumparat o masina de la cineva din alt judet eu fiind din Bucuresti. S-a oferit sa vina la bucuresti si sa aduca masina, mi-a dat actele dar ... (vezi toată discuția)