avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Acte auto Franta
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Acte auto Franta

Buna ziua, doresc sa cumpar un autoturism importat din Franta pe firma, iar vanzatorul mi-a zis ca masina nu are certificat de inmatriculare francez in original, ci are o copie conforma cu originalul deoarece s-a schimbat procedura si certificatul este oprit in Franta pentru a nu a mai fi trimis de catre autoritatile romane in Franta dupa inmatriculare. Este adevarat? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:59, 18 Octombrie 2015
Pentru inmatriculare aveti nevoie in original de certificatul de inmatriculare din Franta. Daca nu il aveti veti da o declaratie notariala si veti specifica faptul ca nu la-ti primit. La Registrul Auto Roman se va putea face operatiunea dar veti intampina greutati la inmatriculare ( politie). Se asteapta foarte mult.
Trebuie sa luati in considerare si faptul ca va asumati un risc. ( nu este normal lipsa lui)
Atentie sporita cu astfel de situatii,care de regula se aplica la vehicule implicate in evenimente rutiere soldate cu avariere auto care nu mai asigura siguranta circulatiei pe drumurile publice,motiv pentru care anumite state nu mai accepta reintroducerea vehiculului respectiv in circulatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tractarea unei remorci usoare iuliu pop iuliu pop Buna ziua. Sunt rezident in Franta si masina pe care folosesc aici e inmatriculata in Romania. Am cumparat o remorca usoara (sub 500kg. greutate totala),de ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera imbroserv imbroserv Va rog, sa ma ajutati cu o informatie.Ce norme de circulatie au fost incalcate si ce sanctiuni se aplica unui sofer, care in deplasare, loveste cu oglinda ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism tla tla daca radiez un autoturism din circulatie la cerere, avand documente eliberate de la primarie ca posed spatiu de depozitare, mai platesc in continuare impozitul ... (vezi toată discuția)