avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata taxa TVR din 2012
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata taxa TVR din 2012

Sunt Persoana Fizica Autorizata, cu sediul social la domiciliu, iar activitatea o desfasor pe teren, la beneficiari. La domiciliu nu desfasor nici un fel de activitate. Pentru Folosirea locuintei ca sediu social am un contract de comodat incheiat intre subsemnatul si Persoana Fizica Autorizata (pe care o reprezint) , cu acceptul sotiei. Pe tot parcursul timpului am platit la CEZ energia electrica, radioul si televizorul ca persoana fizica.
De curand am primit o NOTIFICARE DE PLATA, adresata Persoanei Fizice Autorizate, prin care se solicita achitarea serviciului public de televiziune (taxa TV) conform art. 40 din Legea nr. 41/1994 incepand din anul 2012 pana in prezent si apoi in continuare.
Art. 40 din Legea 41/1994 spune:
,,(2) Persoanele fizice cu domiciliul în România au obligaţia să plătească o taxă pentru serviciul public de radiodifuziune şi o taxă pentru serviciul public de televiziune, în calitate de beneficiari ai acestor servicii, cu excepţia celor care declară pe propria răspundere că nu deţin receptoare de radio, respectiv de televiziune, şi a celor care, potrivit legii, beneficiază de scutire de la plata acestor taxe.
(3) Persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele, sucursalele, agenţiile şi reprezentanţele acestora, precum şi reprezentanţele din România ale persoanelor juridice străine, au obligaţia să plătească o taxă pentru serviciul public de radiodifuziune şi o taxă pentru serviciul public de televiziune, în calitate de beneficiari ai acestor servicii."

Intrebarea mea este: Daca eu sunt persona fizica fi am achitat la zi obligatiile fata de serviciul public de televiziune, trebuie sa mai platesc o data si ca Persoana Fizica Autorizata? Domiciliul meu este un apartament compus din 2 camere, bucatarie, baie si grup sanitar. La domiciliu exista un singur televizor.
Am toate facturile si chitantele cu care am achitat.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv - raspuns de la srr rusugaby rusugaby Salut, Am primit de la SRR Iasi o instiintare de plata a taxei radio-tv pentru o perioada de 3 ani. Le-am trimis e-mailul urmator: \\\"Buna ... (vezi toată discuția)
Taxa pe radio si tv anulata sau nu ? apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua , am si eu o nedumerire, am facut o cerere de la scutirea platei taxelor radio si tv pe firma, deoarece nu am tv si nici radio, deci nu beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)