avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Flotant / viza de resedinta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Flotant / viza de resedinta

Ce valabilitate are viza de flotant si daca la expirarea acesteia proprietarul domiciliului anterior trebuie sa-si dea din nou acordul din nou la .politie pentru primire iar in spatiul lui locativ la expirarea flotantului din alta locatie .
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:04, 19 Octombrie 2015
Reşedinţa se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară (art. 31 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 97/2005, republicata in M.Of. Partea I nr. 719 din 12 octombrie 2011).
Menţiunea de stabilire a reşedinţei se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an şi are valabilitate pe timpul cât persoana locuieşte în mod efectiv la adresa declarată ca reşedinţă.
La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi menţiuni de stabilire a reşedinţei.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
legalmgm, utilizator
Sa inteleg ca la revenirea la vechiul domiciliu trebuie mers proprietarul sa-si dea accordul?
Nu, proprietarul nu trebuie sa mearga niciunde insa trebuie sa fie de acord sa va (re)primeasca in casa. Nu puteti intra in locuinta doar pentru ca scrie pe CI ca acolo aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie ... Georgiana1205 Georgiana1205 Buna ziua! Este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie mai mult de 1 an? Sau in general este obligatoriu sa ai viza daca stai in chirie. (vezi toată discuția)
Viza flotant obligatorie ? alexa_1234 alexa_1234 Este obligatorie viza de flotant daca stau intr-un camin studentesc din acelasi judet cu domiciliul permanent?domiciliul permanent se afla intr-un oras al ... (vezi toată discuția)
Renuntare la viza de flotant Angel06 Angel06 Buna ziua. Acum 3 luni, o ruda mi-a facut viza de flotant pentru 1 an de zile. Pot merge sa renunt la ... (vezi toată discuția)