Sunt agent securitate, iar in timpul concediului de odihna am fost rechemat la lucru. Stiu ca este legal se ma recheme, mi-a si dat restul zilelor de concediu, dar cat este de legal sa ma recheme de doua ori, in conditiile in care a doua oara cand m-a rechemat a avut oameni destui, ba inca pe 2 I-a trimis acasa, si eu rechemat din concediu am ramas la lucru.Deci asta m-ar interesa, de cate ori ma poate rechema din concediu. Multumesc anticipat!
Dispozitiile art.151 alin.2 C.mun. nu prevad nicio limitare a numarului de rechemari din CO.
Art.151 C.mun.
...
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.
Acest articol I-l stiam deja dar unde scrie in Codul Muncii ca de cate ori ma poate rechema din concediu? Are oameni destui, ma recheama din concediu, iar aia care sunt normal la servici pleaca acasa. Nu este acesta un fel de abuz in serviciu?
Raspunsul la intrebare il aveati in mesajul anterior : Dispozitiile art.151 alin.2 C.mun. nu prevad nicio limitare a numarului de rechemari din CO.
Prin urmare. exista posibilitatea ca angajatorul sa recheme din CO de mai multe ori un salariat. Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus)
H.g. nr. 557/2019
mancipri
O persoana care se afla in concediu de odihna in perioada 14, 08.2019 - 6.09. 2019 beneficiaza de ziua libera conform H.G. nr. 557/2019?
Si daca da, cand va ... (vezi toată discuția)