avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Invitatie predare permis cumul de puncte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Invitatie predare permis cumul de puncte

Buna ziua!

Am primit acasa un plic cum ca am acumulat 15 puncte penalizare si trebuie ca in 5 zile sa predau permisul de conducere pentru o suspendare de 30 de zile conform OUG 195/2002, Art 103 Alin.1.

Bineinteles ca se mai face referire si la Art 7 acelasi articol cu privire la majorarea cu inca 30 de zile daca nu este depus in acest termen de 5 zile.

Totusi, nelamurirea mea vine legat de alt articol, si anume:
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) şi (2) hotărârea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se comunică titularului de către serviciul poliţiei rutiere, care are în evidenţă contravenientul, în termen de 10 zile de la data constatării ultimei contravenţii.

Deci comunicarea trebuie sa se faca in termen de 10 zile de la ultima contraventie.
Iar in cazul meu ultima contraventie a fost pe data de 28.08.2015 (in invitatie se precizeaza clar ca cele 15 puncte s-au acumulat in perioada 22.03.2015 - 22.09.2015), invitatia are data redactarii 23.09.2015, stampila postei de preluare cu data de 15.10.2015 si stampila de sosire in localitatea mea de domiciliu la data de 19.10.2015, cand de fapt am si primit-o.
Deci cele 10 zile sunt depasite cu mult oricum am privi situatia.
Gandind logic, eu as spune ca invitatia lor nu este legala devreme ce nu respecta perioada legala exprimata de legiuitor.
Ce sanse am sa contest invitatia lor si cui sa ma adresez?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. ... Elena Cristina Nitu Elena Cristina Nitu In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. Nu am primit nici o instiintare sa merg sa predau permisul de conducere. Acum, dupa 9 ... (vezi toată discuția)
Permis auto elena amaricai elena amaricai daca ai permisul suspendat de 2 ori in 6 luni pentru depasire viteza ce se poate intimpla? (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara a primi procesul verbal mcmikai mcmikai Buna ziua, Am primit ieri 19.07.2013 un plic trimis de catre IPJ Arges in care se afla un fel de instiintare,prin care sunt informat ca in termen de 5 zile ... (vezi toată discuția)