Doresc sa recuperez un teren care a apartinut bunicului meu , pentru care nu am acte in prezent , dar doresc sa obtin un istoric de rol fiscal.
Am facut aceasta cerere la administratia financiara unde apartine terenul si mi-a spus ca nu am dreptul sa obtin astfel de informatii pentru ca exista secretul fiscal.
Am declaratiile notariale a doi martori adica a doi vecini care au locuit tot timpul linga terenul pe care doresc sa il revendic dar mi s-a spus ca nu conteaza.
Cum pot obtine istoricul de rol fiscal ?Trebuie sa dau in judecata administratia financiara?
Am patit si eu acelasi lucru, refuzul eliberarii istoricului fiscal, mi-a fost admisa ulterior, dupa indelungi explicatii scrise, cu privire la scopul pentru care solicit acel document, cererea prin care am solicitat eliberarea unei copii de pe documentul in baza caruia i se percepe impozit titularului de rol fiscal.
Directia taxe și impozite de care aparțineți este obligată să vă elibereze istoric de rol fiscal. Acesta se eliberează alcătuind un dosar care cuprinde
-o cerere tip, copia după actul de proprietate al cărui rol doriți să-l obțineți, dovada calității d-voastră ca solicitant al acestui rol, act de identitate -
Acest dosar îl depuneți la ADMINISTRAȚIE , CU NR. DE ÎNNREGISTRARE.
Cererea pe care o veți completa este o cerere tip pentru toate direcțiile de taxe și impozite.
D-VOASTRĂ spuneți că nu aveți acte , atunci cum dovediți calitatea în care solicitați acest istoric?
Martorii nu contează la administratie dar în cazul unei acțiuni în instanță da. iar istoricul de rol fiscal va fi solicitat de instanta.
faptul ca nu am acte pe teren nu ma impiedica sa obtin un istoric de rol fiscal pentru bunicul meu pe care il mostenesc.
Ideea este sa obtin istoric de rol fiscal cu care dovedesc proprioetatea si nu invers...
Este vorba de acte doveditoare ale dreptului d-voastră de moștenitor -CERTIFICAT DE MOȘTENITOR- și totodată , ACTUL de proprietate al bunicului care dovedește că acesta avea în patrimoniul lui, la dezbaterea succesiunii , acel teren. mai mult, acesta trebuia să achite taxe și impozite, pt. acest imobil. Istoricul poate fi solicitat și de instanță.
Acte proprietate
nedelcu81
buna ziua ,am si eu urmatoare problema trebuie sa facem succesiunea la o casa si un teren dar nu avem niciu act de prorietate pt ca bunici sotului meu au ... (vezi toată discuția)