avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Cursuri POSDRU cu probleme
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Cursuri POSDRU cu probleme

O persoana apropiata mie a urmat in aceasta vara niste cursuri din acestea gratuite finantate prin POSDRU.

Aceasta persoana a semnat si un contract de subventie prin care primea suma de 600 de lei.

( Aceasta suma a fost vehiculata si in anunturile de pe internet ale acelei firme)

Dupa o anumita perioada respectivul a fost anuntat ca va primi doar jumate din suma promisa iar daca doreste celalta jumatate va trebui sa faca inca un curs complementar acestuia .
Au semnat actele pt celalalt curs, si un alt contract de subventie in valoare de 300 de lei.

( Al doilea contract nu avea nici un fel de legatura cu primul, nu il modifica, nu il anula )

Atat el cat si colegi din grupa respectiva au fost nemultumiti, au banuit ca au fost inselati ca nu vor mai primi nimic, ca fiind amagiti cu bani vor face curs dupa curs pana la primavara, au promis ca se vor adresa autoritatilor etc .

Firma respectiva a fost luata prin surprindere de oamenii de atitudinea hotarata si au transferat in foarte mare graba in conturile lor 300 de lei de persoana.


Teoretic pe acte respectivul trebuie sa primeasca 600 de lei pe un curs si 300 de lei pentru al doilea curs insa cei de la firma respectiva au continuat sa spuna ca va primii doar 600 de lei reprezentand suma celor doua cursuri.( primul curs 300 lei, al doilea curs 300 de lei ).

Acum vin si va intreb cat de legala e acea razgandire ?

Pe baza caror acte au fost transferati acei 300 de lei de persoana in conturile lor si cu ce titlu vor fi trecuti in contabilitatea firmei respective din moment ce singurul act valabil intre acele persoane si firma e contractul de subventie de 600 de lei care spun ei va fi anulat?

Al doilea curs cu subventie in valoare de 300 de lei nu sa finalizat asa ca este exclus ca acei bani sa reprezinte o plata pentru al doilea curs.

Vor anula subventia pentru al doilea curs insa cursul se va face in continuare pentru ca nu mai pot da inapoi cu actele ?

Ce parere aveti de aceasta chestiune ?
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
Viorel80Viorel, utilizator

Alte discuții în legătură

Nereguli subventii cursuri u.e mirela 20 mirela 20 Buna seara, Am participat la un curs de calificare profesionala a unui proiect a fondurilor U.E. Mai exact am fost la ANOFM si cei de acolo mi-au facut ... (vezi toată discuția)
Modalitati de plata... numerar doar? carmeniuliana carmeniuliana Acum un an de zile, respectiv in iunie 2012 am facut un curs cu o durata de 9 luni de zile de calificare profesionala , Tehnician in activitati de posta, curs ... (vezi toată discuția)
Cursuri fonduri europene bella99 bella99 Buna seara! Am urmatoarea problema: Am terminat somajul in luna februarie 2015,iar in prezent nu am un loc de munca,deci nici un venit.Ma numesc somer de ... (vezi toată discuția)