am un contract de munca pe perioada nedeterminata in care este specificat programul de munca de 8 ore pe zi 40 pe saptamana.angajatorul doreste sa modifice programul la 7 ore pe zi 42 pe saptamana ,practic in loc de 5 zile sa venim 6 zile pe saptamana la munca.doresc sa stiu daca se poate face aceasta modificare fara acordul meu.
Este nevoie de acordul dvs, timpul de lucru se poate modifica doar cu acordul partilor:
codul muncii:
Art. 41. - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Art. 48. - Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Modificarile facute in baza art.48 C.mun. sunt facute pe perioada determinata ... legiuitorul a prevazut clar ca angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului ...
Prin urmare, singura modalitate este incheierea unui act aditional care necesita si acordul dvs.