avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare program de lucru

am un contract de munca pe perioada nedeterminata in care este specificat programul de munca de 8 ore pe zi 40 pe saptamana.angajatorul doreste sa modifice programul la 7 ore pe zi 42 pe saptamana ,practic in loc de 5 zile sa venim 6 zile pe saptamana la munca.doresc sa stiu daca se poate face aceasta modificare fara acordul meu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 19 Iulie 2009
Este nevoie de acordul dvs, timpul de lucru se poate modifica doar cu acordul partilor:

codul muncii:
Art. 41. - (1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

Art. 48. - Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Modificarile facute in baza art.48 C.mun. sunt facute pe perioada determinata ... legiuitorul a prevazut clar ca angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului ...
Prin urmare, singura modalitate este incheierea unui act aditional care necesita si acordul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 48 codul muncii Liliana Jarda Liliana Jarda Buna ziua, este posibila schimbarea locului de munca, unilateral, din vointa angajatorului, cu titlu de sanctiune disciplinara, pe o perioada mai mare de 60 ... (vezi toată discuția)
Munca GabrielaMihalcea7132 GabrielaMihalcea7132 Sunt asistent medical in spital si intreb daca mi se poate schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta? george2016 george2016 Poate o persoana cu handicap sa fie mutată de la un loc de muncă la altul în aceeași instituție?adică să aibă mai multe atributiuni (vezi toată discuția)