avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe si impozite pentru venituri din chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe si impozite pentru venituri din chirii

Buna ziua,

Intentionez sa achizitionez 1-2 imobile pentru a le inchiria ulterior. Care este in momentul de fata forma legala cea mai avantajoasa pentru mine(pentru care taxele platite catre stat sunt cele mai mici)?
-Contract inchiriere persoana fizica cu declararea veniturilor in sistem real?
-Contract inchiriere persoana fizica cu declararea veniturilor in sistem forfetar?
-Persoana juridica cu obiect de activitate specific? (ex: agentie imobiliara)
-Exista o alta optiune legala?
Mentionez ca sunt angajat si contribui deja la CAS si CASS.

Cunostiintele mele in acest domeniu sunt foarte aproape de zero, asa ca orice ajutor e bine venit :)

Multumesc mult :)

Alte discuții în legătură

Determinarea venitului net in sistem real sau cota forfetara de cheltuieli? mariapar mariapar In cazul unui apartamant inchiriat de o persoana fizica unei persoane juridice cum se stabileste venitul net a locatorului (persoana fizica) in cazul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere de camere in scop turistic carmensss carmensss Va rog sa-mi explicati utmatoarea situatie: as vrea sa inchiriez 4 camere in locuinta personala, in scop turistic pe perioada verii. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)