avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... camere de supraveghere intreprinderi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

camere de supraveghere intreprinderi

Buna ziua,
Conducerea unei soc. comerciale intentioneaza sa monteze camere de supraveghere in interiorul unei hale de productie,pentru a urmari operatorii care lucreaza la masini.Este legal?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 28 Octombrie 2015
"Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte. Totodata, angajatorii n-au voie nici sa ia amprentele salariatilor pentru intocmirea pontajului. Cei care procedeaza in acest fel pot fi amendati pentru incalcarea legii. "
www.avocatnet.ro/content/art...
Cu toate acestea,conducerea unitatii este hotarata sa monteze camere de supraveghere.Noi ce putem face daca nu suntem de acord?

Multumesc!
Puteti sesiza Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E permisa supravegherea angajatilor in birouri? Bagdad92 Bagdad92 Lucrez intr-un hipermarket si am camera de supraveghere in birou care functioneaza non stop si este urmarita de catre sef si de catre un dispecerat extern. Ce ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video la locul de munca bluesky_c3 bluesky_c3 Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este legala amplasarea unor camere de supraveghere in interiorul spatiului de lucru intr-un ONG finantat de stat, mai ... (vezi toată discuția)
Amplasare camere de supraveghere la locul de munca Camelia2203 Camelia2203 Conform cu legislatia in vigoare, angajatorul are voie sa amplaseze camere de supraveghere in spatiul de lucru, sa te urmareasca zilnic si sa te sune ca sa te ... (vezi toată discuția)