avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ABUZ ASOCIATIE DE LOCATARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ABUZ ASOCIATIE DE LOCATARI

Se poate trimite ca proba o foto a unui afis lipit de catre administratie pe toate usile scarilor imobilului?
Va copiez deja textul afisului

"Asociatia de locatari ...
Stimati proprietari - chiriasi,
Va reamintim ca, conform Adunarii Generale din 28/03/2015, persoanele care locuiesc in imobil mai mult de 5 zile sunt obligate sa anunte Administratia pentru a fi inscrisi in cartea de imobil.
Persoanele care vor locui temporar in imobil intre o zi si 5 zile sunt rugate sa anunte telefonic sau scris administratorul omobilului.

ATTENTIONAM
Proprietarii sau chiriasii ca vom face controale inopinate persoanele depistate care nu respecta hot. Ad. Gen. vor fi trecute din oficiu la cheltuielile de intretinere.

Administratia"
Nu este nici o semnatura si nici o stampila !

Deci vorbim de o Ad Gen din 28 martie 2015 ! De ce numai in luna oct 2015 ni se aduc la cunostinta hotararile luate?
Ce BAZA JURIDICA LEGALA are o astfel de hotarare?
Mentionez ca fiecare scara a imobilului este dotata cu o camera de supraveghere ! pentru a se controla intrarile si iesirile din imobil!
Stim ca o persoana este declarata si se percep bani in plus la intretinere pentru luna in curs daca locuieste timp de 15 zile la rand in proprietate/apartament.
Ce inseamna acest delir cu controale, telefoane si instiintari la Admin pentru o persoana in vizita (ruda din provincie, prieteni) care petrec o noapte, sau doua trei in apartament???Este legal ? Consider ca este un abuz grav si un non-respect flagrant al vietii private a locatarilor .. Va multumesc pentru comentarii !
Cel mai recent răspuns: latrech , utilizator 09:41, 14 Noiembrie 2015
salut, vreau sa va intreb, cand sau montat camere de supraveghere in bloc sau luat cu majoritate de voturi sau unanimitate,pt ca in cazul acesta trebuie unanimitate si nu doar majoritate.
puneti si dvs un afis pe usa cu articolul mentionat de doamna ynocenta si cu un scris cat mai mare sa vada si ei cum se trec persoanele la intretinere.
.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2015
fyeratanye, utilizator
Multumesc pentru parerea Dvs. Montarea camerelor de supraveghere, care evident ca s au platit cu sume mari din banii Asociatiei (ca si montarea a 3 antene telefonie pe imobil care le aduc un venit de 31000 Eur /an - asta am citit intr un articol in presa in care se lauda 'buna gestiune a imobilului', sper ca s au respectat toate normele in vigoare si ca nu au un impact asupra sanatatii locatarilor), dar ma indoiesc ca s a intrunit unanimitatea voturilor. Motivul invocat este in primul rand frumosul text de asigurare a sigurantei a locatarilor, al doilea ar fi faptul ca imobilul se afla in ZONA ZERO a capitalei (sectorul 1), deci ni se repeta constant ca au pe cap SRI -ul si trebuie sa se stie la orice ora cine intra si iese din imobil. S a ajuns la derapari de genul acostarii unor persoane la intrarea in imobil cu intrebarea 'unde mergeti ???' Stie cineva ce inseamna aceasta ZONA ZERO si ce obligatii ar avea Asociatia de Locatari vizavi de organele de securitate ale statului si daca sunt abilitati sa si asume si atributiile lor ? Si ce reguli evident ar trebui sa respecte locatarii in aceasta ZONA ZERO? Este oare doar o gaselnita de a ne intimida ?
De pe pagina Federatia Asociatiilor de Proprietari care mentioneaza termenul de inscriere in cartea de imobil. Logic este ca termenul sa coincida cu cel de inscriere la plata partilor comune la intretinere (15 zile), dar acolo este mentionat 10 zile: [ link extern ]

Daca nu este o Zona Zero blocul, un interfon asigura suficienta securitate, daca nu au fost evenimente majore neplacute.

Nici din curiozitate nu ati intrebat unde se duc banii care vin de la antene? Poate locul informatiei ar trebui sa fie pe avizier.

Initial ati scris de montarea camerelor pentru a se monitoriza plecari/sosiri in bloc dar in contextul vizitatorilor care ar trebui sa participe la plata partilor comune si nu din motive Zona Zero.
Dvs. cunoasteti oamenii asociatiei si sinteti familiar cu metodele si caracterul lor si puteti sa aveti o idee daca este exces de zel din partea lor sau acestea au fost indicatiile care le-au primit.
O cerere la presedinte sa inmineze o copie dupa referatul AG. Referatul poate sa contina informatiile de care aveti nevoie vis-a vis zona zero indicati si masuri de securitate.

Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2015
ContSters371153, utilizator
Va multumesc pt raspuns ! La prima contestatie facuta s a refuzat sa mi se dea o confirmare de primire a documentului. Vad ca sunteti informat in privinta ZONEI ZERO ! Ce inseamna si ce obligatii are Asociatia de Locatari dar si Locatarii/Proprietarii ? Nu au fost evenimente majore neplacute ! Cu ce ma avanseaza sa stiu si sa constat ca acesti oameni fac exces de zel...Pot eu sa schimb ceva ? Da, o sa cer insistent acel PV, in scris, care sunt sigura mi se va refuza ...va tin la curent ! Intrebarea mea principala ar fi cum sa indigam asemenea practici si la ce institutii sa ne adresam pentru acest lucru ??? adica o incalcare grava a respectului vietii private! In final ni s a spus nu va convine ... va mutati !!! Eu fiind proprietar al apartamentului in blocul respectiv !!! Ce argumente ati mai avea in fata acestei atitudini...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociația de proprietari mi-a impus să plătesc taxe pentru cățel atât ca pentru o persoană, cât și ca animal de companie. este corect? TatianaMaxim TatianaMaxim Buna seara,am si eu o intrebare care ma macina de foarte mult timp,legat de asociatia de locatari care m.a pus sa platesc catelul ca si persoana si pe langa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua o întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc la intrare2 și una în lift(acte de vandalism se petrec).Care este ... (vezi toată discuția)
Abuz comitet executiv asociatie de locatari din zona protejata (zona zero) vizavi de locatari/proprietari si vizitatori latrech latrech As dori sa stiu daca localizarea imobilului intr o [b]zona protejata/zona zero[/b] le da dreptul membrilor Comitetului Executiv al Asociatiei de ... (vezi toată discuția)