avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinului pentru construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinului pentru construire

Buna ziua,
Acordul vecinului dat la notariat pentru edificarea unei noi locuinte este valabil si pentru mostenitorii unei persoane decedate?
Parintii mei au un acord notarial de la vecin pentru constructie ,insa unul dintre ei s-a stins din viata inainte sa inceapa proiectul de constructie.Eu ca si mostenitor mai am nevoie inca o data de acordul vecinilor?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:19, 23 Octombrie 2015
documentele pentru obtinerea Autorizatiei de Constructie au fost depuse la Primarie, au fost facute demersurile necesare unei constructii????? , dumneavoastra mosteniti dar ce ??? inclusiv PROIECTUL? din cate am intalnit nu ar trebui sa aveti piedici si sa mearga totul fara a va fi solicitat un nou act notarial.
Documentele pentru autorizatia de constructie nu au fost depuse.Decat obtinusem autorizatia de demolare si efectuasem demolarea imobilului urmand sa incepem proiectul de constructie. Parintii au cerut acordul notarial atat pentru demolare cat si pentru constructie.
Schimbați titularul AC, ca moștenitor veți avea aceleași drepturi ca și autorii iar o dată acordul vecinilor , dat, nu se poate schimba.
Parerea mea e ca este necesar un alt acord. Pentru ca acordul nu e musai dat raportat la proprietate, ci si la proprietar.
Deoarece nici nu a fost eliberată AC, acordul notarial al vecinilor este valabil, având în vedere că s-a schimbat doar proprietarul -titularul- poziția noii construcții fiind aceeași ca pentru vechii proprietari- părinții d-voastră decedați, iar AC este în termen(ea încă nici nu a fost eliberată).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesar acordul vecinilor pentru constructia unei mansarde? dorel_craciun dorel_craciun Buna ziua! Ma numesc Craciun Dorel si vreau sa intreb si eu cateva lucruri despre construirea unei mansarde: 1. Este nevoie de acordul vecinilor pentru ... (vezi toată discuția)
Plan urbanistic zonal si plan urbanistic de detaliu dco dco sunt titularul unui contract de concesiune pana in 2035, contract ce are ca obiect o suprafata de teren pe acest teren am ridicat cu autorizatii de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie cocomar cocomar Buna ziua, In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin ... (vezi toată discuția)