avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lista intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lista intretinere

este normal ca in lista de intretinere indecsii apometrelor de la baie sa se adune cu indecsii apometrelor de la bucatarie si sa se treaca suma indecsilor ?
Da, e normal, deoarece apartamentul are un singur consum de apa rece sau calda.
Nu stiu cine vine cu asemenea idei - sa se treaca pe lista de plata indecsii. Pentru ce? Si asa formularul este supraincarcat si daca mai aduni si indecsii asa cum se precizeaza in topic, chiar ca nu mai intelege nimeni nimic...
In fine, eu nu vad normala aceasta chestiune.
Cred ca este indeajuns sa se treaca consumul de AP si AC, desigur, consum rezultat din scaderea indecsilor, asa cum se face in mod obisnuit.
O situatie detaliata a situatiei cheltuielilor se poate face separat (eu lucrez cu un program specializat in gestiunea as. prop.). La mine formularul se cheama Nota de plata pentru luna... in care sunt detaliate toate capitolele de cheltuieli repartizate pe lista de plata, inclusiv situatia indecsilor.
ori ii treci separat ...ori nu ii mai treci, nu ?
De regula, in lista se trece consumul, adica diferenta dintre indecsii noi da apa si indecsii vechi de apa.
Am intanit o situatie in care un bloc, avand putine utilitati la comun, se trecea total index nou apa, total index vechi apa si, fireste, consuml ca diferenta intre cei doi indecsi.

Intr-o lista cu multe elemente, nu se trec indecsii ci doar diferenta lor care devine element de calcul in lista de intretinere.

Cum scrie si @amvirdan, de regula (nici nu este recomandat) indecsii nu se trec. V-am spus, afisarea acestora ar ingreuna inutil formularul si-asa cam incarcat, dar daca cheltuielile blocului sunt mai putine si se observa acest lucru, poate vine unul cu propunera sa treaca si data nasterii proprietarului sau ce mai cred ei ca i-ar ajuta...
Cum s-a mai zis, daca este loc si mai ai si 4 apometre si 4 repartitoare de costuri pentru repartizarea costurilor cu incalzirea, cu o lista de plata in format A3, se rezolva si problema indecsilor...

Alte discuții în legătură

Desfiintare apometre nicusofia nicusofia Va rog sa ma ajutati.... intr-un bloc in care pana luna aceasta toti proprietarii au avut apometre atat la apa calda cat si la apa rece, s-a hotarat de catre ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)