nicusofia a scris:
Care sunt conditiile de renuntare la apometre?
O conditie in care eu as fi deacord cu desfiintarea apometrelor ar fi ca apa sa fie gratuita. Ori atat timp cat apa se plateste de asociatie catre furnizor in functie de apometrul de la intrarea in bloc, pe factura fiind clar consemnata cantitatea de apa in metri cubi, pai si eu vreau sa platesc apa tot in metri cubi conform consumului meu.
Totusi in adunarea generala ar trebui ca cineva sa-i convinga pe proprietari de necesitatea apometrelor individuale macar prin cateva argumente:
- fiecare va plati cat consuma daca are apometre si poate mici diferente, pierderi.. Totusi suma de baza este data de consum.
- fiecare proprietar are grija as nu uite apa deschisa daca are apometre
- cand nu se mai in calcul indexul orice proprietar poate lasa apa deschisa zi si noapte iar intr-o singura zi poate curge la un singur robinet peste 50 - 100 metri cubi de apa
- de platit vor plati toti mai mult fara apometre decat cu apometre
Oricum daca eu ca proprietar detinator de apometre nu as reusi sa conving, iar adunarea generala va lua totusi hotararea cu 50%+1 am posibilitatea sa contest aceasta hotarare in instanta in termen de 45 de zile si sa actionez asociatia in instanta imediat dupa afisarea primei liste de plata unde as fi pus la plata unei cantitati de apa ce nu corespunde cu indexul apometrului meu sigilat in instalatie.