buna ziua! Am primit o actiune prin care sunt chemat in instanta pt rezilierea unui contract.Pot cere ca dosarul sa fie transferat la instanta cea mai apropiata de domiciliul meu si cum se procedeaza? eu stau la tara.Actiunea s-a depus intr-un oras in care nu domiciliaza nici reclamantul nici (eu)paratul . E vorba de fostul domiciliul al reclamantului Ma ajuta cineva cu un model?/
Multumesc!
Buna ziua,
Competenta teritoriala, dupa cat se pare, ar trebui sa fie la domiciliul paratului (asta e regula generala).
Depinde de contract.
La primul termen va trebui sa solicitati sa se constate competenta teritoriala a judecatoriei respective.
daca aceasta mnu e competenta va declina dosarul spre instanta competenta.
Sa mergeti cu C.I. - ul (original si 2 copii) pentru a dovedi unde stati.
"'
La primul termen va trebui sa solicitati sa se constate competenta teritoriala a judecatoriei respective."
Primul termen se considera cel in care sunt citat?
Potrivit art. 113 NCPC în afara domiciliului pârâtului, competența în privința rezilierii unui contract este și a instanței locului prevăzut în contract.
Prin urmare printr-o cerere , adresată Domnului Președinte, solicitați strămutarea dosarului la instanța locului d-voastră de domiciliu sau a locului unde este terenul din contractul ce se cere reziliat.