avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cerere de debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cerere de debransare

un propietar doreste dembrasarea de la sistemul de termoficare ,care sunt pasi de urmat pentru ca aceasta actiune sa fie legala ,mentionez ca acest propietar are contract individual cu furnizorul de gaz metan si urmeaza sa-si monteze centrala de apartament ,
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 18:17, 26 Octombrie 2015
Conform Legii 325/2006 iata conditiile de indeplinit pentru o deconectare individuala de la instalatia de incalzire a condominiului:
Art. 30 (2)
Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debranşarea unui utilizator de energie termică, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2015
elga50, moderator
furnizorul va modifica SET ? pentru ca nu sunt repartitoare de costuri ceilanti propietari nu vor plati mai mult la repartizarea cheltuielilor de incalzire?
Nu modifica nimic.
Pur si simplu, in cazul in care s-a facut deconectarea, ceilalti proprietari vor imparti factura atat cat va veni la asociatie pe cota-parte indiviza.
Ordinul ANRSC nr 91/2007 Art 246 " Deconectarile individuale ale unor apartamente situate in imobile de locuit tip bloc-condominii ,alimentate cu energie termica din sistemul energetic de interes local ,indiferent de cauze se poate realiza in urmatoarele conditii comulative :
a ) sa se modifice contractul de furnizare a energiei termice prin act aditional la solicitarea reprezentatului legal al asociatiei de propietari/locatari ca urmare a modificari puteri termice instalate in condominiu , cu acordul furnizorului " .........cred ca daca nu exista toate aceste documente, debransarea nu este legala ( nu am cunostiinta sa se fi luat vreo hotarare in acest sens in Adunarea Generala a asociatiei de propietari)
Intra in sarcina furnizorului sa faca ce stie ca are de facut in aceste conditii.
Proprietarul care vrea sa se deconecteze obtine mai intai acordul vecinilor, al asociatiei de proprietari si cu acestea doua se duce la furnizor. Acolo incepe calvarul lui.
Dar asociatia nu mai este amestecata in niciun fel. Asta am vrut sa spun.

Alte discuții în legătură

Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Deconectarea numai a unor corpuri de încălzire. mira55 mira55 Care ar fi consecințele juridice ca urmare a deconectării numai a unor corpuri de încălzire din cadrul unui apartament la bloc, cu încălzire de tip ... (vezi toată discuția)