avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deconectarea numai a unor corpuri de încălzire.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deconectarea numai a unor corpuri de încălzire.

Care ar fi consecințele juridice ca urmare a deconectării numai a unor corpuri de încălzire din cadrul unui apartament la bloc, cu încălzire de tip RADET. Din cele șase calorifere, instalate inițial în locuință, mai funcționează doar trei, celelalte fiind eliminate fizic.
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 23:19, 4 Iulie 2020
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati minimum de date relevante
Debransarea de la sistemul centraliza de alimentare cu agent termic a celor 3 calorifere a parcurs procedura legal prevazuta?
Debransarea partiala este interzisa prin lege.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este chiar asa :
[ link extern ]
De fapt, discutam de deconectare - care nu este acelasi lucru cu debransarea...
Trebuie sa va adresati asociatiei de proprietari. Explicati ce vreti sa faceti.
In practica sunt doua situatii:
- proprietari care doresc marirea suprafetei echivalent termice (SET), prin adaugarea de elementi sau chiar calorifere;
- proprietari care doresc micsorarea SET-ului... ;
In ambele cazuri trebuie aprobarea com. executiv care se va adresa furnizorului de energie termica pentru incalzirea locuintelor. Daca obtineti acordul acestora, as. prop. trebuie sa recalculeze suprafata utila a locuintei respectie (desigur, in plus sau in minus ).
Este si o formula de calcul, prevazuta in Ordinul ANRSC nr. 343/2010. Trebuie vazut art. 3 (17) din Normele de aplicare - publicate in M.Of. nr. 501/20.07.2010.
Asadar, exista solutii, faza este sa fie un pic de amabilitate, atat din parte asociatiei, cat si a furnizorului de energie termica - care, impreuna trebuie sa aplice factorul de recalculare a suprafetii utile, dar fara a modifia cota-parte indiviza de proprietate pentru celelalte calcule.
Mult succes !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiam. Este permis daca existe repartitoare de costuri si interzis daca nu exista. Tare . Banuiesc ca exista o explicatie .

latka a scris:

Nu este chiar asa :
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Debransare radet lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Doresc sa fiu informata in legatura cu debransarile de la Radet: - Aproba RADET-ul debransari?? -Ce acte am nevoie pentru a ma prezenta la ... (vezi toată discuția)
Apartament nelocuit: cum fac sa nu mai platesc caldura la intretinere? zws zws Buna ziua! Am un apartament in care nu locuieste nimeni. Acest apartament este intr-un bloc care desi are repartitoare, acestea nu mai sunt folosite de ani ... (vezi toată discuția)
Debransare la brasov, tibiolah tibiolah Debransare in Brasov, Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta ... (vezi toată discuția)