avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte de stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte de stare civila

Fiica mea locuieste in concubinaj cu un roman de aprox, 8 ani in Spania. Acolo a nascut o fetita, acum are varsta de 6ani si 7 luni.Cand fiica mea a plecat acolo nu a avut certificat de nastere, fiind pierdut. A plecat cu carte ident. care a expirat dupa 2 ani. Din cauza aceasta nu a putut face certificat ptr. copil-are doar carnet de familie ,unde este trecuta data nasterii, parintii, numele si locul nasterii.Ea si fetita sunt trecute in asigurarea de sanatate a concubinului.Mentionez ca el lucreaza legal cu contract, ea este casnica, fetita este in clasa intai acum.Deoarece el este agresiv si gelos nu o lasa pe ea sa vina in tara sa-si faca actele si dupa sa poata face certificatul ptr. copil, ea fiind fricoasa asculta de el. Intrebare- ce se poate face din punct de vedere legal si acum dupa atata timp se mai poate face certificat ptr. copil normal sau numai cu actiune in tribunal? Daca ea ar vrea sa vina in tara cu fetita sa faca aici actele, ar putea sa nu-l mai treaca pe el de tata? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:51, 26 Octombrie 2015
Copilul nu are niciun act, nici spaniol? Cum au inscris-o la școală?
Dacă are certificat spaniol, trebuie doar transcris în evidentele romane.
Nu are cum sa vina cu copilul dacă nu are acte de călătorie și asta nu se obțin decât cu acordul tatălui.
Actele le poate reînnoi și de acolo unde e.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator
Copilul nu are nici un act, deoarece mama nu a avut acte, respectiv certificat de nastere....copilul nu are nimic. La scoala a fost inscrisa cu carnetul de familie .
Doamna, copilul a avut act, doarca l-ati pierdut. Cereti un alt certificat de nastere, vorbiti la ambasada/consulat. Acolo vedeti si cu CI, caci intai rezolvati cu Ci dv., apoi cu certificatul copilului. Din ce stiu, serviciile se pot cere si prin posta, insa aliberarea anumitor acte (de stare civila, de exemplu) dureaza si 2-3 luni.
doamna zice ca mama si-a pierdut certificatul. copilul e nascut in Spania si nu i-a facut certificat.. aici nu stiu daca nu o avea chiar nici un act la copil daca a nascut in spital..ar trebui sa aiba un certificat constatator al nasterii si mai departe.. nu mai stiu.
I-mi pare foarte rau, ca nu cititi cu atentie tot ce am scris.Copilul nu a avut si nu are nici un act. Din maternitate i s-a eliberat un carnet de sanatate....Atat. S-a intamplat asta din cauza mamei care nu a avut si nu are certificat de nastere si cartea de ident. era si este expirata. Intrebarea mea era daca acum dupa 6 ani acestui copil i se mai poate elibera un certificat de nastere in mod normal sau numai in instanta. Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Schimbare carte identitate in spania + certificat nastere bebe pentru zbor daniela013 daniela013 Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii...anul viitor imi expira buletinul (2014) si as dori sa stiu cum il pot renova de la ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil nascut in spania cory_r cory_r cum se obtine un certificat de nastere la un copil in varsta de 2 ani nascut in spania dar neinregistrat la timp de parinti, mentionez ca unul din parinti are ... (vezi toată discuția)