avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Recuperarea pierderilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Recuperarea pierderilor

In anul 2008 am infiintat un SRL.In ianuarie 2010 am solicitat suspendarea activitatii pe o perioada de 3 ani. La data suspendarii soietatea inregistra pierdere. In 2014 am reluat activitatea dar anul s-a inchis tot pe pierdere. In anul 2015 am inregistrat profit..Cind si cum pot recupera piederea din anii precedenti.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:08, 26 Octombrie 2015
Se recupereaza conform art 26 Cod fiscal:

ART. 26 Pierderi fiscale

(1) Pierderea anuală, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 5 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.
....
(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pierderea fiscală anuală realizată începând cu anul 2009, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.

Norme ART. 26

73. Recuperarea pierderilor fiscale anuale se face în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.

74. Pierderea fiscală reprezintă suma înregistrată în declaraţia de impunere a anului precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 101 nicoleta_stan nicoleta_stan Buna ziua, Citind articolul dvs.din data de 26 ianuarie 2011, apelez la ajutorul dvs. in legatura cu urmatoarea dilema: - in calculele de recuperare a ... (vezi toată discuția)
Prescriere pierdere fiscala Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, As dori sa verific cu dumneavoastra termenul de prescriere pentru pierderile fiscale. Mai precis, va rog sa-mi spuneti, dupa opinia ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere gabi.b gabi.b In perioada ianuarie 2010- septembrie 2010 am obtinut profit si am platit imozit de 16% pe profit. In perioada octombrie 2010- decembrie 2010 am avut ... (vezi toată discuția)