Buna ziua,
am suspendat un CIM al unui salariat si astazi 26.10.2015 este ultima zi de suspendare... cand trebuie sa fac decizia de incetare a suspendarii CIM si trimiterea lui la ITM prin revisal? o consider ca o modificare de CIM avand o perioada de 20 zile pt a trimite la ITM ?
multumesc anticipat
data incetarii supenadrii c.i.m. = data sfarsit supendare = 26.10.2015
Nu exista un termen expres prevazut in HG nr.500/2011 pentru transmiterea incetarii suspendarii ... parerea mea este ca sunt aplicabile prevederile art.4 alin.2 din HG nr.500/2011, in acest sens.
Art.4 din HG 500/2011
...
(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
....
daca inteleg eu bine pot face si astazi modificarea in revisal si trimiterea la ITM a incetarii suspendarii CIM mai ales ca salariatul a reluat astazi activitatea... multumesc