avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi succesorale

Buna ziua,

Mama a divortat de tata in 1980 .S-a recasatorit in 1982 si a cumparat apartamentul de 2 camere dat de la ICRAL tatalui meu, in care stateam cu chirie.
Apoi au mai cumparat o casa langa Bucuresti si 2 masini. Tatal meu vitreg nu are copii, el avand doar 2 frati. Am aflat recent nu vrea sa ne lase noua nimic. Daca mama decedeaza, el are dreptul la o jumatate + un sfert din jumatatea mamei.
Dupa aceea daca decedeaza si el, noi mai avem dreptul la ceva?
Ce putem face, impreuna cu mama, asa incat jumatatea ei sa nu poata fi pusa in discutie la succesiune? Precizez ca in actele caselor sunt trecuti amandoi, doar masinile sunt pe numele unuia si altuia.


Astept cu nerabdare un raspuns.
Cu stima,

Se poate ca mama sa ne vanda jumatatea ei din apartament si din casa?

Alte discuții în legătură

Buna! ma numesc tibrea ionut si mai am un frate vitreg de tata,mama ... IONUT041 IONUT041 Buna! Ma numesc Tibrea Ionut si mai am un frate vitreg de tata,mama are un apartament si in contraculul apartamentului este trecut si tata-l meu vitreg,deci ... (vezi toată discuția)
Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Mostenirea de la tata vitreg katalyna_03 katalyna_03 Buna, Cand aveam 2 ani mama s-a recasatorit cu tata (vitreg) care avea si el 2 copii pe atunci si impreuna, mama cu tata ( vitreg) au mai facut un copil. Acum ... (vezi toată discuția)