avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea de la tata vitreg
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea de la tata vitreg

Buna,
Cand aveam 2 ani mama s-a recasatorit cu tata (vitreg) care avea si el 2 copii pe atunci si impreuna, mama cu tata ( vitreg) au mai facut un copil. Acum suntem 4 frati in total, al mamei, al tatei si al lor. Acum am 30 de ani si tata a murit anul trecut. In decursul acestor ani ne-am luat o casa mare cu teren ( suficient). Doresc sa stiu in cazul nostru cum se impart bunurile, mama inca mai traieste. Deoarece mama vrea sa vanda un teren si ei spun ca din partea lui tata nu imi revine nimic.
Cel mai recent răspuns: katalyna_03 , utilizator 21:58, 27 Aprilie 2014
Da, asa este.
Dumneavoastra nu aveti dreptul la mostenirea sotului mamei dumneavoastra daca nu a fost si tatal dvs.
katalyna_03 a scris:

In decursul acestor ani ne-am luat o casa mare cu teren ( suficient).


Depinde ce inseamna "ne-am" luat, cine este proprietarul acestor bunuri (casa si teren). Daca au fost cumparate de mama si tata (vitreg), atunci partea persoanei decedate o mostenesc sotia si copiii LUI (1/4 sotia si 3/4 copiii).
Casa a fost luata pe numele lor... mama si tatal vitreg... deci asta inseamna ca eu nu am parte din jumatatea tatalui meu vitreg?
Exact, nu mosteniti pe tatal vitreg...
Multumesc mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)
Tatal recasatorit si decedat, succesiune complicata, 3 notari mi-au dat 3 raspunsuri diferite stefan_cso stefan_cso Mama mosteneste in 1950 de la parintii ei o casa si gradina. (exista 2-3 martori, nu am inca acte). Parintii se casatoresc si rezulta 2 copii (eu si fratele ... (vezi toată discuția)