avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident - conditii depunere plangere penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident - conditii depunere plangere penala

Buna ziua am o intrebare zilele trecute prietena mea a a avut un mic incident ...a lovit pe cineva pe trecerea de pietoni ...a fost dus la spitalul din Buzau..unde a declarat ca a cazut....i sa u facut investigatii de unde a rezultat ca are o contuzie la cot...victima a cerut o suma de bani pt intelegere...mai poate depune plangere daca la unitatea de primiri urgente a declarat ca a cazut?..multumesc
Da, mai poate depune plangere, cu riscul sa fie tras la raspundere pentru declaratie mincinoasa...
..multumesc dar in cat timp se mai poate depune acesta declaratie?....si care sunt urmarile ambelor parti?....mentionez ca prietena mea insusi ea la transportat la spitalul din Buzau...stat cu el pana la terminarea investigatiilor...la dus la medicul de familie pt concediul medical apoi s au inteles la suma respectiva de bani pe care i a imanato..ce e de facut in acest caz...nu a fost parasirea de la locul accidentului din motiv ca victima a fost transportata la spital chiar de catre prietena mea
Poate depune plangere prealabila in termen de 3 luni din ziua în care a aflat despre săvârşirea faptei.
Infractiunea de parasirea locului accidentului se va retine deoarece dupa ce a transportat-o la spital, trebuia sa declare datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus si sa se înapoieze imediat la locul accidentului.
va multumesc am inteles dar victima la spital a declarat ca a cazut...deci nu a declarat ca a fost accidentata!!
Plangerea nu se depune la spital, se depune la politie sau parchet. Obligatia pentru declararea accidentului era a soferului vinovat.

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Accdident rutier , vanataie / julitura pentru victima Serban Mihai Serban Mihai Buna ziua Circulam cu viteza regulamentara , am virat la stanga , si am acrosat un biciclist care circula pe sensul opus . Acesta a cazut de pe bicicleta si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ioana_25 ioana_25 Buna ziua un prieten de-al meu a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni. Dupa investigatiile facute la spital a rezultat ca victima nu are nevoie de ... (vezi toată discuția)