avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accdident rutier , vanataie / julitura pentru victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accdident rutier , vanataie / julitura pentru victima

Buna ziua

Circulam cu viteza regulamentara , am virat la stanga , si am acrosat un biciclist care circula pe sensul opus . Acesta a cazut de pe bicicleta si are arcada sparta si o vanataie pe obraz . M-am oferit sa il duc la spital , a refuzat , am si martori , l-am dus acasa . Pana la urma am cazut de acord sa ii cedez o anume suma de bani pentru a nu se duce la politie . Recunosc ca e vina mea , neacordare de prioriate , motivul , desi nu prea conteaza este ca am fost orbit de soare exact din directia din care venea biciclistul . Mentionez ca biciclistul este major .

Intrebarile mele :

1) Chiar daca ne ''impacam '' poate sa ma reclame la politie presupun , in cate zile poate sa faca asta de la producerea accidentului ?

2) Cum voi fi eu sanctionat , mai ales daca respectivul a refuzat sa fie transportat la spital si prezinta doar rani superficiale ?

Va multumesc

Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
Serban Mihai, utilizator
incercati sa obtineti de la el, o declaratie ca nu face demersuri la politie...este destul de delicata situatia.
Plangerea se poate depune in termen de 2 luni...
Multumesc pentru raspuns , inteleg ca situatia e delicata

Intrebarile mele:

1) Ar trebui sa ma duc la notar sa dau declaratia sau merge si una home made ?

2) Tinand cont de faptul ca politia nu a fost chemata la fata locului si ca victima nu si-a scos cetificat medico-legal , cum va face victima plangere la politie peste o luna sa zicem , ce dovada ar avea ?

3) Daca maine , la 24 de ore de la accident m-as duce la politie , ce repercusiuni as avea eu de suferit ?

Va multumesc
1) Chiar daca ne ''impacam '' poate sa ma reclame la politie presupun , in cate zile poate sa faca asta de la producerea accidentului ?

Plangerea penala prealabila ce are ca obiect infractiunea de vatamare corporala din culpa (unde numarul de ingrijiri medicale trebuie sa-l depaseasca pe cel de 10, precizate in certificatul medico-legal)se poate introduce in termenul de 2 luni de la data la care partea vatamata a cunoscut sau a putut cunoaste identitatea dumneavoastra (pentru a o preciza in continutul plangerii , asa incat sa fie legal intocmita).

In acest sens , se poate adresa politiei , pentru a-i furniza aceste date ale dumneavoastra .

2) Cum voi fi eu sanctionat , mai ales daca respectivul a refuzat sa fie transportat la spital si prezinta doar rani superficiale ?

Impacarea partilor si retragerea plangerii penale prealabila pot opera chiar in apel sau recurs.Insa solutia trimiterii in judecata va dezavantajeaza , odata aplicata o sanctiune, aceasta fiind mentionata, in mod obligatoriu, in cazier.
Deci , comunicarea, in acest sens ,cu partea vatama , care sa va ofere si certitudine (impacarea sa fie atestata , spre exemplu , de catre notarul public ) e importanta.
In cazul infractiunii de de vatamare corporala din culpa, pedeapsa aplicata poate fi inchisoarea sau amenda penala.

O alta precizare e ca aveati obligatia de a aduce la cunostinta agentilor de politie producerea accidentului.
Asa ca , in mod firesc , pentru a nu exista si alte repercusiuni (adica , posibil,infractiunea de parasire a locului accidentului ) , anuntati producerea acestui accident , cat mai rapid(nu maine).

Succes.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pentru raspunsul prompt , va voi tine la curent cu ultimele dezvoltari ale cazului

Alte discuții în legătură

A acrosat cu masina un biciclist k510@yahoo.com k510@yahoo.com a acrosat cu masina un biciclist, care si-a fracturat piciorul. ce repercusiuni sunt asupara soferului? (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara pv sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul ... (vezi toată discuția)
e vatamare corporala? Gyna84 Gyna84 in urma cu o luna sotul meu a avut un acident de masina cu un biciclist.evenimentele s-au petrecut astfel: sotul meu circula pe drumul cu prioritate; intr-o ... (vezi toată discuția)