Am o intrebarea legata de plata in plus a unor sume impuse de banci pe langa suma achitata de asiguratorul creditului.
Tatal meu a decedat acum doua luni in urma si avea 3 credite la care el era si asigurat. Mama a anuntat bancile si asiguratorii de decesul tatalui, la una dintre banci ea era trecuta ca co-titular al creditului, fapt ce ea nici nu-l stia, cand a vazut semnatura si-a dat seama ca era falsa. A inaintat demersurile necesare catre asiguratori si acestia au platit sumele datorate, insa cei de la banci o mai obliga pe mama la plata unei sume de aprox. 300 de lei fiecare. Cand intreba ce semnifica aceste sume nu primeste nici un raspuns, i se aduce la cunostinta doar ca daca nu plateste ii vor creste penalitati. (fapt ce s-a si intamplat, cam 30 lei la doua saptamani).
Mama ar plati sumele de bani, insa nu este sigura ca acest fapt va incheia relatile cu bancile, pentru ca mereu cand merge la banca i se comunica ca mai are cate o suma de bani de platit. (a cerut inchiderea contului si nimic)
Va rog, spuneti-mi in aceasta situatie ce este de facut? mi se pare ca este un abuz.
Multumesc!