avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme grave cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme grave cu banca

Buna ziua! Va cer sfatul cu privire la o situatie ivita acum aproape 10 ani in decembrie 2005, cand pentru a-mi achizitiona un laptop de la Altex, am facut un credit pe card Euroline, astfel incat de la ERB Retail Service am contractat un credit de 5.008 lei pentru un laptop al carui pret a fost 3200 lei. Creditul urma sa fie platit in 48 de rate.

La data de 13 noiembrie 2009, era achitata si rata 48 din 48 de rate. Platile au fost facute lunar, doar cu mici exceptii 2 - 3 rate maxim, fiind achitate cu intarziere. Astfel incat la 13 noiembrie 2009 erau platiti deja 4.848 lei din cei 5.008 lei credit iar la 13 ianuarie 2010 deja aveau in cont achitati de mine 5.068 lei - suma care acoperea in totalitate creditul.

Existand in continuare chipurile rate la penalitatile generate de cele 2-3 rate achitate cu intarziere, in perioada cand plateam creditul initial si fiind sunata in medie de 10 - 15 ori pe zi de catre domnii de la banca, amintindu-mi ca debitul inca nu este achitat complet ca sa fie stins....am achitat in continuare si va rog, nu radeti de mine...tot asa am achitat inca 4000 lei pana in 18 septembrie 2015 cand am zis STOP. Imposibil in aproape 10 ani sa nu se stinga o datorie initiala de 5.008 lei.
Am facut demersurile necesare la banca iar banca cu intarziere mi-a comunicat zilele trecute, ce s-a retinut din fiecare plata a mea.
Observ ca dupa noiembrie 2009 pana in septembrie 2015, rate la credit sunt zero de achitat dar cei 4000 lei achitati in acesti ultimi 6 ani reprezinta numai dobanzi la dobanzi si penalitati la penalitati.

Ce anume trebuie sa-mi prezinte mie banca? Nu mi-a aratat niciun algoritm de calcul al dobanzii, nu mi-a comunicat care este valoarea acesteia in procente,

Banca ma tot ameninta cu executarea silita si ma mai obliga sa le achit inca 3000 lei...dar de ce nu porneste mai repede executarea? Tergiverseaza ca sa acumulez "datorii" cat mai mari la ei?

Din noiembrie 2009, aveau 3 ani la dispozitie sa porneasca executarea accesorilor acumulate in perioada achitarii creditului initial, de ce nu au pornit executarea oare?

Astept cu nerabdare indrumarile si opiniile dvs.
Multumesc pt timpul acordat.

cu stima,
Carmen
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 22:33, 31 Octombrie 2015
În primul rand depuneti plangere la opc însoțită de toată documentația de care dispuneți.
Doamna, rog frumos:
- la data cand suma de 5068 s-a "inchis" si banca tot suna, de ce nu ati intrebat: Banca, CE SUMA trebuie sa va achit in acest moment ( T max ) asrfel incat dupa plata sumei ( stabilita de ei ! ) sa nu va mai datorez nimic ? ( adica Dvs. lor, banca )
Eu asa as fi facut... ( nu ca eu n-am avut meciuri mari cu bancile :-) )
Cu respect.
1. problema, dvs ati facut-o grea,necunoasterea nu va scuteste de nimic
2.stringeti-va toate documentele:chitante,extrase de cont,instiintarile primite,notificarile,tot ceea ce mai aveti de 10 ani de cind a-ti incheiat contractul cu banca,,daca nu le mai gasiti cautati la banca sa obtineti altele
3.la OPC eu nu am rezolvat niciodata nimic,de fiecare data cind am mai primit raspuns era identic cu cel al bancii,am apelat la BNR unde am gasit intelegere si indrumare pentru rezolvare.
4.angajati un avocat bun ,dati in judecata banca,cereti bancii sa va dea extrasul de cont curent si scadentarele,studiati-le ,iar avocatul va spune ce trebuie facut,
5.nu cred ca va lasa banca 10 ani sa aveti datorie,erati deja executat,
Nu stati, aparati-va drepturile
succes,
a.s
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
adriansarpe, utilizator
Ce anume trebuie sa-mi prezinte mie banca? Nu mi-a aratat niciun algoritm de calcul al dobanzii, nu mi-a comunicat care este valoarea acesteia in procente,

Aveti contractul de credit incheiat intre dvs. si respectiva institutia finaciara. Acolo ar trebui sa regasiti raspunsurile la toate nelamuririle dvs. Adica:
- mod de calcul dobanda;
- din ce este aclatuita dobanda;
- daca dobanda este variabila ori fixa;
- daca este variabila in functie de ce elemente/element variaza;
- informarile in scris pe care vi le transmite banca atunci cand intervin modificari ale elementelor variabile (dobanda, comisioane, asigurari, etc.) din contractul dvs. de credit;
- comisioanele pe care sunteti obligata sa le platiti;
- DAE (dobanda anuala efectiva). In cazul in care in contractul dvs. nu este prevazuta si aceasta dobanda, atunci creditul dvs. este considerat lipsit de dobanda.
- cuantumul dobanzii penalizatoare si modul de calcul al acesteia;
- un scadentar in care sunt descrise ratele pe care sunteti obligata sa le achitati, din ce sunt alcatuite acestea si data la care trebuie sa le achitati;
- mai multe scadentare in cazul in care au exista modificari ale elementelor variabile din contractul dvs;
- extrasele de cont. Aveti dreptul la un extras de cont/luna gratuit din partea Bancii.

Luati toate aceste documente si mergeti la un avocat si opriti abuzurile bancii.

Aveti legea 289/2004 (abrogata- legea sub imperiul careia a luat fiinta contractul dvs.), Ordonanta 21/1992, Legea 193/2000, Legea 296/2004, Legea 363/2007, OUG 174/2008, OUG 50/2010 (abroga Legea 289/2004) + Legea 288/2010 (depinde de actele pe care le aveti incheiate cu banca), etc.

[ link extern ] /
Buna ziua.Din cate stiu eu, ca fost lucrator in banca, aceste carduri Euroline prin ERB Retail Service, sunt administrate de aceasta institutie financiara si nu de o banca. Stiu ca puteau fi contactati numai prin telefon iar cererile se trimiteau pe fax. Bancile unde depuneati ratele faceau doar un serviciu de colectare a acestora , fara a fi implicati in administrarea contractului cu dvs. In toata perioada cand am lucrat in banca (8 ani) am avut destul de multe cazuri in care clientii nici nu mai stiau ca au respectivul card sau apareau cu datorii de care habar nu aveau, sau credeau ca au inchis cardul si el mai aparea activ. Cea mai buna solutie este sa discutati cu ei la telefonul precizat in contract si sa intocmiti o cerere scrisa de inchidere a cardului si deasemenea sa solicitati un numar de inregistrare. Altfel nu o sa mai scapati de ei pentru ca si asa tergiverseaza problema.Cat despre protectia consumatorului cred ca este egal cu zero, poate o adresa la BNR bine documentata cu copii ale contului dvs. in caz ca aveti unul, sa va ajute, insa asa cum v-am spus si mai sus practic nu aveti un cont curent deschis la o banca doar platiti acesti bani intr-un asa numit cont colector pentru Euroline.Cel mai bun sfat al meu este sa scapati de el si cand v-au spus ca s-a inchis sa mergeti la o banca serioasa sa faceti o interogare a Biroului de Credit sa vedeti daca acest card mai apare in situatia creditelor dvs active. Numai bine.

Alte discuții în legătură

Lnselata de un ifn vasilica2412 vasilica2412 In septembrie 2006 am luat 2 produse de la Altex, credit dat de euroline in val de 4826 ron, 60 de rate cate 80,43 ron pe luna, m-i s-a emis si un card mi-am ... (vezi toată discuția)
Executare silită pentru recuperare datorii false. mai există vreo cale să scăpăm de ele? andrea_u andrea_u Prietenul meu a cumparat in rate (card Euroline) o camera video in val de 1999 lei (de la ERB Retail Services, fostul EFG). Rata lunara 60 lei/luna (5 ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi-imposibilitate de plata a datoriei marimar114 marimar114 Buna ziua, am o mare problema cu un card de cumparaturi, in anul 2008 sotul meu a fost '' racolat'' de o angajata a unei banci,care a venit la firma unde lucra ... (vezi toată discuția)