avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Completari la plangerea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Completari la plangerea penala

Doresc sa stiu daca ulterior formularii plangerii penale este posibil sa fie aduse completari si documente de proba suplimentare pentru aceleasi fapte reclamate initial.

In baza carui temei de drept pot fi aduse aceste completari ?
Cel mai recent răspuns: Andrei-Ionuț COCÎRLĂU , Avocat 21:55, 4 Noiembrie 2015
da, in temeiul 289 c.p.pen
ART. 81 c.p.p.
(1) Drepturile persoanei vătămate
În cadrul procesului penal, persoana vătămată are următoarele drepturi:
a) dreptul de a fi informată cu privire la drepturile sale;
b) dreptul de a propune administrarea de probe de către organele judiciare, de a ridica excepţii şi de a pune concluzii;
c) dreptul de a formula orice alte cereri ce ţin de soluţionarea laturii penale a cauzei;
d) dreptul de a fi informată, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea sa expresă, cu condiţia de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poştă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informaţii să îi fie comunicate;
e) dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii;
f) dreptul de a fi ascultată;
g) dreptul de a adresa întrebări inculpatului, martorilor şi experţilor;
#M2
g^1) dreptul de a beneficia în mod gratuit de un interpret atunci când nu înţelege, nu se exprimă bine sau nu poate comunica în limba română;
#B
h) dreptul de a fi asistată de avocat sau reprezentată;
i) dreptul de a apela la un mediator, în cazurile permise de lege;
j) alte drepturi prevăzute de lege.
#M2
(2) Persoana care a suferit o vătămare fizică, materială sau morală printr-o faptă penală pentru care acţiunea penală se pune în mişcare din oficiu şi care nu doreşte să participe la procesul penal trebuie să înştiinţeze despre aceasta organul judiciar, care, dacă apreciază necesar, o va putea audia în calitate de martor.
Multumesc pentru raspuns.

As dori sa-mi spuneti cum se poate intitula o cerere de completare la o plangere penala si daca ea se poate depune dupa ce organele de cercetare penala(politie) au transmis ca au finalizat lucrarea penala(in baza urmaririi penale dispuse iniitial) si au inaintat deja propunerea legala la Parchet.

Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2015
costel58, utilizator
" in temeiul art. 81 alin. 1 , lit. b din C. proc. pen, si art. 289 C.proc.pen , formulez prezenta plangere pentru a va aduce la cunostinta urmatoarele " si spuneti ce nu ati declarat initial si solicitati sa se administreze , spre exemplu " proba cu martori " si dati numele martorilor .

Trimiteti plangerea prin scrisoare recomanda cu AR direct la Parchet .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere prealabila nicolaee nicolaee Am depus o plangere prealabila la parchet in urma cu 2 luni. Pana acum nu am primit niciun raspuns. Exista un termen in care procurorul trebuie sa rezolve, ... (vezi toată discuția)
Declaratii la urmãrirea penalã dorotheea dorotheea In cursul cercetarii (urmăririi) penale, Poliția, procurorul ia declaratii de la diverse persoane, care pot aduce lamuriri asupra faptelor, vinovatilor, ... (vezi toată discuția)
Stare ancheta penala gmihai1 gmihai1 In martie 2012 am facut o plangere penala pe motiv de inselaciune. In noiembrie 2012 am primit decizia procurorului de neincepere a urmaririi penale. Am facut ... (vezi toată discuția)