Buna ziua, sunt consilier juridic asistent in cadrul unei primari iar in cadrul zilei de astazi am avut o discutie in contradictoriu cu secretarul unitati pe tema mandatelor de executare a muncu in folosul comunitati, acesta sustine faptul ca potrivit art.17 alin (1) din ordonanta 50/2002, Primarul are obligatia de a duce la indeplinire mandatul de executare; si drept urmare trimiterea unei citati catre contravenient prin care este instiintat cu privire la mandatul de executare, opinia mea a fost ca nu avem acesta obligatie deoarece potrivit art 15 alin 2 din ordonanta 50/2002 prima instanta de judecata transmite o copie contravenientului. Parerea mea fost ca institutia la care lucrez are obligatia sa asigure aducerea la indeplinire a mandatului de executare prin asigurare conditiilor necesare efectuari muncii in folosul comunitatii in conditile legii.
Va multumsc.
asa este dar noi daca vedem ca nu se prezinta se merge dupa el cu un politist si un demnitar local ,nu am intampinat niciodata refuzuri ba chiar au venit singuri sa intrebe si au venit la munca