avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Pretul corect de incepere a unei licitatii organizate ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Pretul corect de incepere a unei licitatii organizate de lichidator?

Am vazut un anunt legat de o licitatie a unui spatiu comercial in care era facuta mentiunea:

Licitaţia publică va avea loc la sediul lichidatorului judiciar (punct de lucru) din (adresa lichidatorului stearsa), în ziua de 16.11.2015, orele 10, cu reluare în caz de neadjudecare la data de 19.11.2015, la aceeaşi oră.

Am cumparat caietul de sarcini in care se face mentiunea unui pret de incepere de 122.000 ron (care este si pretul de evaluare) la primul termen, cel din 16.11. Pretul pentru al doilea termen ar trebui sa fie redus la 75% dar nu este facuta nici o mentiune in carnetul de sarcini sau in anuntul de vanzare.

Cand am intrebat lichidatorul daca pretul va fi redus la 75% la al doilea termen am primit raspunsul: "Vanzarea se face conform Regulamentului de vanzare aprobat de creditori care este intocmit in concordanta cu prevederile Codului Civil. Deosebirea este ca reducerea de pret succesiva se aproba de creditori ."

Este corecta/reala aceasta prevedere a lichidatorului chiar daca nu este conforma cu codul civil?

Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
marcel84, utilizator
Cel mai recent răspuns: marcel84 , utilizator 12:47, 29 Octombrie 2015
Eu va sfatuiesc sa urmariti procedura prin Buletinul Procedurilor de Insolventa tinut de Oficiul National al Registrului Comertului. Mergeti la oricare ORC din tara, la compartimentul BPI si solicitati informatii legate de SRL-ul aflat in insolventa, mai exact solicitati informatii despre toate actele publicate in BPI de catre lichidator si copii de pe Buletinele de Procedura in care au aparut aceste documente. Lichidatorul are obligatia de a publica in BPI toate actele de procedura, cum ar fi: rapoarte, procese verbale de sedinta , convocari ale adunarilor creditorilor, etc. ........Pt.licitatii lichidatorul trebuie sa convoace adunarea creditorilor care hotaraste in ce conditii se reduce pretul imobilelor scoase la licitatie, iar convocarea ar trebui publicata in BPI cu cinci zile inainte de organizarea licitatiei....vedeti daca s-a respectat procedura de catre lichidator prin publicare in BPI a convocarilor adunarilor creditorilor.
Va multumesc pentru sfat. Aveti dreptate, este cea mai simpla metoda de a lamuri situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Licitatie ipso ipso S-a tinut o licitatie pentru vanzarea uni imobil. Deja a fost al 3-lea termen si pretul de vanzare a fost 50% din valoarea imobilului. Dar nu s-a vandut. Care ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica competitiva cu strigare maria_84b maria_84b In cazul unei licitatii publice competitive cu strigare, organizate de lichidator, privind un teren, care sunt obligatiile cu privire la licitatie ale ... (vezi toată discuția)