avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acuzatia de lipsire de libertate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Acuzatia de lipsire de libertate

Buna ziua!Am nevoie sa stiu urgent cum pot sa rezolv o acuzatie de lipsire de libertate.

Speta mea este urmatoarea:Sunt din Galati,iar in ziua de 19 octombrie am fost impreuna cu iubitul meu in Piata Basarabiei de unde am vrut sa cumpar tigari de la moldoveni. Am fost acostati de catre o persoana care s-a dat drept moldoveanca si care ne-a facut o oferta de nerefuzat(3 cartoane cu 200 ron).Am acceptat si ne-am urcat in masina personala sa mergem la asa zisa gazda a femeii unde cica avea tigarile. Acolo persoana in cauza ne-a dat o sacosa neagra ne-a luat banii si a disparut.cand m-am uitat in sacosa erau cartoane goale invelite in folie neagra. Am incercat sa dau de ea dar fara rezultat.

A doua zi impreuna cu fratele meu, mama mea si iubitul meu am pus la cale un plan sa ne recupram banii pt ca stiam ca daca mergem la politie nu vom rezolva nimic in ideea ca acest clan de tigani face asta de ani de zile si nu s-a luat nicio masura in sensul asta. Astfel ca ne-am urcat in doua masini mama si fratele meu in una iar eu si iubitul meu in alta. Am mers in aceeasi piata unde mama si fratele meu au procedat ca si noi cu o zi inainte: s-au aratat interesati de tigari si binenteles ca una din tiganici i-au acostat imediat. Eu cu iubitul meu am ramas in masina urmarind de aproape totul. Fratele meu si mama s-au urcat in masina cu tiganca si s-au indreptat spre "gazda"respectivei... eu cu iubitul meu in urma lor.

Pe drum am observat ca suntem urmriti de o alta masina. In timpul drumului mama s-a gandit la o varianta sa recupereze cei 200 ron spunandu-i femeiica are o foaie de 500 de ron si ca vrea de 300 ron tigari in ideea ca tiganca sa ii dea 200 ron rest si astfel sa recupereze banii)In momentul in care femeia a zis sa opreasca la locul cu pricina mama nu a oprit... si de teama deoarece obervase ca erau urmariti . In acel moment femeia a vrut sa sara din masina aflata in mers. Fratele meu care statea pe bancheta din spate(femeia fiind pe cea din dreapta soferului) a tinut-o cu forta sa nu sara. Mama in momentul acela a incetinit...noi cei aflati in cealalta masina am trecut in fata masinii lor am oprit, ne-am dat jos si ne-am indreptat spre masina lor care inca era in mers cu portiera din dreptul femeii deschisa.

Cand am ajuns noi femeia a inceput sa ne loveasca cu picioarele si mainile... fratele meu ii daduse drumul... eu am inceput sa o lovesc peste fata acuzand-o ca e o hoata... iubitul meu se lupta sa se fereasca de picioarele ei... timp in care i-a dat si el o palma dar nu e sigur ca a si atins-o. Femeia avea un telefon in mana care a cazut pe jos in timpul conflictului... cand am vazut ca nu rezolvam nimic ne-am indepartat, femeia a iesit din masina tipand ca ne mananca puscaria... ne-am urcat in masina si am plecat impreuna cu mama si fratele.

Dupa toate aceste evenimente femeia a depus plangere la politie,si-a scos certificat medico-legal avand doar cateva zgarieturi si buza sparta, spunand ca noi am talharit-o furandu-i telefonul si 220 ron si am fost acuzati de talharie, lipsire de libertate distrugere, loviri si alt violente. Initial am refuzat sa depunem vreo declaratie dar a fost exercitata o presiune extraordinara asupra noastra... am fost tinuti 12 ore la audieri (iubitul meu venind din tura de noapte era nedormit de 48 de ore motiv pt care i s-a facut si rau) nu am fost intrebati decat dupa vreo 10 ore daca vrem un pahar cu apa... tinuti in camere separate... a venit si procurorul...ne-a facut confruntare si cu un asa zis martor care vazut tot... cu femeia... amenintati continuu cu retinerea... in final am cedat psihic si am recunoscut.

Am fost chemati la Parchet a doua zi unde am facut declaratiile... tinuti iar aproximativ 9 10 ore.Ni s-a dat control judiciar... va imaginati ce inseamna asta pt fratele si iubitul meu ei fiind [editat] ... si a zis ca ne fac o noua incadrare unde va pica talharia insa eu si iubitul meu vom fi acuzati de loviri si alte violente...iar mama si fratele de lipsire de libertate pt ca nu a oprit la locul indicat de femeie.

Precizez ca martorul nu a vazut conflictul decat de la o distanta de aproximativ 100-150 m de afara in urma noastra iar conflictul s-a consumat doar in masina (nu stiu ce ar fii putut vedea el din spatele unei masini).Precizez ca am avut si un avocat care nu a facut nimic... doar a asistat pe jumatate la audieri fara sa scoata o vorba...si nu ne-a invatat nimic. Sunt disperata de toate aceste nedrepati. Nu zic ca am procedat bine dar lucrurile au fost de asa natura incat femeia a avut rolul unei victime nevinovate iar noi calaii. Vreau un sfat va rog! Cum am putea sa demontam aceasta acuzatie!
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2015
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Ce este de fãcut in acest caz? totul este adevarat. Emilluiza Emilluiza Bolnavă de cancer, abandonată de ambulanță la birtul din sat 8 ianuarie 2018 Anamaria Nedelcoff 3971 Views 0 Comments O bolnavă de cancer din comuna ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis si complice la viol gabrielamam gabrielamam buna ziua. va rog din suflet sa ma ajutati,am un frate care acum 5 ani a gresit. a condus o masina neinmatriculata si fara permis era itro sambata seara la ... (vezi toată discuția)
Retragere plângere CovaciCovaci CovaciCovaci Va salut domnilor. O problema as avea si eu. Acum 2 luni am fost talharit de bani si bunyri .am fost batut si privat de libertate. Am adus la politie in ... (vezi toată discuția)