avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se închide firma în cazul decesului a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se închide firma în cazul decesului a acþionarului unic

A murit acţionarul unic al unei firme. Firma nu are nici datorii, nici avere (maşină, sediu firmă etc.). Decedatul ca persoană fizică, nu are nici o avere, nimic ce se poate moştenii. A lăsat în urmă soţia şi o fiică de 2 ani. Soţia nu vrea să preia firma. Cum se închide firma respectivă?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 22:13, 20 Iulie 2009
Cu un certificat de calitate de mostenitor, sotia poate cere la Regsitrul Comertului inchiderera firmei. E ca si cum ai face mostenirea, doar ca in lipsa unor bunuri care sa compuna masa succesorala, se constata doar cine au calitatea de mostenitori dupa sotul Dvs.
Daca firma nu are datorii, din cauza impozitului forfetar, nu va recomand sa lasati sa treaca timpul si sa acumulati datorii.
Atata vreme cat exista in patrimoniul defunctului un numar de parti sociale, nu se poate pune problema lipsei unor active. Certificatul de calitate de mostenitor nu poate, prin el insusi, servi la sustinerea unei cereri de lichidare si dizolvare a firmei.

Daca nu exista alte bunuri in patrimoniul defunctului, solutia este renuntarea la succesiune.
Renunţare la succesiune înseamnă că nu faci nimic sau te duci la un notar şi faci un act legal că nu nu ai nici o pretenţie la averea defunctului? Unde trebuie să începi?
Puteti renunta prin declaratie autentica, in termen de 6 luni de la deces, sau puteti ramane pasiva pana trece termenul de optiune (dupa expirarea caruia veti deveni straina de succesiune).

Mai ramane problema minorei, pentru a carei renuntare este nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditul unei persoane decedate? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire firmã adimrc adimrc Buna seara! Am moștenit părți sociale intr-un SRL despre care am aflat ulterior că are datorii la stat. Există vreo soluție legală pentru ... (vezi toată discuția)