avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mai multe incasari, o singura factura?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mai multe incasari, o singura factura?

Buna ziua,

Am urmatoare nelamurire,
in urma unui contract un clinet imi comanda niste produse pentru care eu ii emit factura proforma (in care sunt specificate produsele) peste 1 zi mai doreste ceva si iar ii emit alta proforma si ii facturez produsul .Acum am in cont doua sume la acelasi contract. Intrebare: Pot sa emit o factura de avans care sa includa suma totala a incasarilor in baza fact. proforme in zile diferite dar in aceiasi luna?

Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2015
Florentinachivulet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florentinachivulet , utilizator 09:25, 4 Noiembrie 2015
Da.

Cf Cod fiscal art 155 (15):

(15) Pentru alte operațiuni decât cele prevăzute la alin. (14), persoana impozabilă are obligaţia de a emite o factură cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naștere faptul generator al taxei, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri/prestare de servicii cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare avans. este necesar factura? ade31 ade31 Buna ziua, Am incasat in banca un avans de la persoana fizica pentru constructia unei cabane. Firma noastra e platitoare de TVA. Este necesar sa fac factura ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitare georgealex georgealex Am o intrebare: am o soc care achizitioneaza \"produse\" din hartie gen prosoape, hartie igienica. Aceasta societate incheie la randul ei contracte cu alte soc ... (vezi toată discuția)
Facturi externe serena82 serena82 Buna ziua, Se pot primi mai intai avansuri pentru anumite servicii prestate catre o firma din UE si apoi sa se emita factura? (vezi toată discuția)