Petru angajarea unui om la firma mea, trebuie duse la ITM si actele firmei in original. De treaba asta se ocupa contabila. Intrebarea e: trebuie sa fac un proces verbal predare-primire sau ceva de genul acesta pentru predarea actelor?
Actele originale ale societatii dvs nu vor ramane la ITM> Daca nu aveti incredere in contabila puteti face eventual cu ea un proces verbal de predare primire al documentelor sus amintite!B-)
E primul contract de munca ? Din cite stiu , actele originale ale firmei nu sint cerute pentru inregistrarea unui contract .Ele se cer la inregistrarea firmei la ITM .
Fiind vb de o colega de breasla cu mine ( Dna Contabil de care vorbiti ) simt nevoia sa intervin - imi pare un picut ciudat cum puneti problema : sa stiti ca Dna Contabil va avea pe mina o multime de acte in original ale firmei si va trebui sa -i acordati credit , ca altfel o sa iasa o arhiva maaaare de procese verbale de predare- primire !
Da' contabila nu este angajata dvs., salariata sau PFA cu conventie prestari servicii?
Daca se afla in una din situatiile de mai sus, va trebui sa faceti si o imputernicire sa reprezinte societatea la ITM.
Daca e o cunostinta, pentru siguranta dvs. eu v-as recomanda intocmirea unui p-v de predare -primire pentru iscrisurile originale pe care i le dati.
Cand spun asta ma gandesc ca exista posibilitatea ca persoana sa fie atacata de un talhar, sa i se smulga geanta cu acele documente.
Din practica va spun ca un talhar sau hot dupa ce a luat geanta, va cauta bani, bijuterii , actul de identitate ala victimei si cheile. Restul documentelor nu il intereseaza, le arunca. asa ca originalale dvs. ar putea fi distruse
Eu cred ca la asta v-ati gandit cand ati cerut un sfat
Furt sau talharie
BanciuElena
Buna seara!
Fiul meu Dan, în varsta de 17 ani a fost batut intr-un parc pe 15 august 2016, în jurul orei pranzului de doi tineri de 16, respectiv 18 ani, la ... (vezi toată discuția)
Furt
NeeD
Doi prieteni de-ai mei au furat o geanta de la o femeie de pe strada. Acestia au tras de geanta si au fugit. Dupa o luna i-au gasit politia si i-a luat la ... (vezi toată discuția)