avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Inregistrare concediu de maternitate la angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Inregistrare concediu de maternitate la angajator

Buna ziua,

Doresc sa stiu ce alte modalitati formale exista pentru inregistrarea concediului de maternitate: angajatorul a mentionat clar ca nu va inregistra concediul si ma intreb cum pot sa dovedesc trimiterea sa catre societate: poate fi trimis printr-un curier in care sa se mentioneze continutul plicului, iar apoi acest document de trimitere sa fie folosit in instanta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 3 Noiembrie 2015
Sesizati in scris ITM si DSP cu nr. de inregistrare/ data ca angajatorul refuza inregistrarea/ plata concediului de maternitate.
Puteti depune concediile medicale prin posta, cu confirmare de primire sau prin curierat rapid, cu mentionarea continutului plicului.
ITM-ul nu are competenta referitoare la concediile medicale, ci Casa de Asigurari de Sanatate, potrivit OUG 158/2005.
Va multumesc pentru raspuns. Se poate anexa in plicul respectiv si o solicitare formala de inregistrare (numar intrare pe notificarea documentului respectiv). dupa care trebuie probabil sesizat CAS. Eu voiam sa ma asigur ca acel fluturas de trimitere cu mentiunea continutului plicului este luat in calcul in cazul unei prezentari in instanta.
Puteti anexa acea chitanta (sau o copie dupa ea) la dosarul instantei de judecata pentru a dovedi ca ati trimis certificatul medical angajatorului.
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Refuza sa-mi plateasca concediu maternitate Ina05 Ina05 Buna ziua! Ce pot face daca angajatorul refuza sa-mi plateasca concediul de maternitate? Cui ma adresez? Multumesc anticipat ptr.raspuns! (vezi toată discuția)
Refuzul angajatorului de a primi concediul medical del_gf del_gf Buna ziua, As dori sa stiu cum trebuie procedat in urmatoarea situatie: M-am prezentat cu concediul medical, inainte de data de 5 a lunii urmatoare celei in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical amelia20100 amelia20100 buna ziua.stiti cumva in ce perioada se platesc concediile medicale de catre casa de asigurari? (vezi toată discuția)