Buna ziua,
As dori sa stiu cum trebuie procedat in urmatoarea situatie:
M-am prezentat cu concediul medical, inainte de data de 5 a lunii urmatoare celei in care mi s-a acordat, la sediul angajatorului si acesta a refuzat primirea lui.
Cum fac dovada ca am adus concediul medical in termenul legal si a fost refuzat?
Daca il trimit prin posta cu confirmare, in mod sigur il voi primi inapoi.
Cum pot dovedi ca am trimis concediul prin posta? Angajatorul va spune ca nu a gasit niciun concediu in plic.
Multumesc!
La posta nu mi s-a spus de asa ceva! Am spus ce contine plicul, dar mi s-a spus ca nu exista nicio modalitate de a dovedi ce contine plicul. Ce mai pot face acum? Plicul se va intoarce dupa data de 5 a lunii acesteia si voi depasi termenul legal daca il voi trimite iarasi asa cum mi-ati indicat.
atasez la documente utile (in dreapta ecranului) NOTA DE INVENTAR.
puneti in plic si o adresa de inaintare in care sa mentionati refzul patronului de a primi acest CB (al compartimentului care a refuzat primirea lui)
Pe nota de inventar treceti ca si continut si "adresa privind refuz"
imediat
am atasat
un ex. al notei de inventar vizata de oficiu postal, va apartine
descarcati
trebuie sa apara imediat
Va cer scuze, dar nu am inteles.
Problema este ca eu am trimis deja plic cu confirmare de primire. Nu am stiut ca se poate trimite cu "nota de inventar".
Mai mult ca sigur, plicul se va intoarce. Daca il retrimit "cu nota de inventar", cum mi-ati explicat, nu va mai ajunge pana pe 5 iulie - termenul legal.
Ce mai pot face acum?
As putea trimite "cu nota de inventar" o copie dupa concediul medical?
(Originalul acum este pe drum).
Art. 47. - (1) Constituie contravenţii faptele sãvârşite prin încãlcarea dispoziţiilor art. 6 alin. (3) şi (4).
(2) Constituie contravenţii urmãtoarele fapte, sãvârşite prin încãlcarea obligaţiilor prevãzute la art. 36 alin.(3): a) refuzul nejustificat de platã a indemnizaţiilor;
Art. 36. - (1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru platã.
(2) Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul.
(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de cãtre:
a) angajator, cel mai târziu odatã cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivã, pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
b) instituţia care administreazã bugetul asigurãrilor pentru şomaj, pânã la data de 10 a lunii urmãtoare celei pentru care s-a acordat concediul medical;
c) casa de asigurãri de sãnãtate, pânã la data de 10 a lunii urmãtoare celei pentru care s-a acordat concediul medical, pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 1 alin. (2) şi pentru persoanele prevãzute la art. 23 alin. (2) şi la art.32.