avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transfornare srl in af
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transfornare srl in af

am un srl (asociat unic) infiintat de 3 ani, cu activitate. Doresc sa-l transform intr-o asociatie familiala, pentru a reduce unele cheltuieli si pentru simplificarea contabilitatii. va rog sa-mi spuneti care este procedura prin care pot face aceasta transformare. de asemenea, va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu activele si pasivul srl-ului, dar cu documentele contabile (trebuiesc arhivate?). Va rog sa-mi dati cat mai multe informatii astfel incat sa pot lua o decizie corecta. multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters43393 , utilizator 13:16, 23 Iulie 2009
Acest lucru este imposibil este ca si cum ai vrea sa transformi merele in pere. Se inchide SRL in procedura prev de lg 31/1990 si se infiinteaza AF. SRL si AF sunt doua tipuri diferite de entitati juridice , cu acte de reglementare separate nu se poate transforma SRL in AF. Prin urmare prin lichidarea SRL se rezolva situatia activelor si a pasivelor si o luati de la 0 cu AF
multumesc pt raspuns Andreea.
chiar nu se poate face nimic? o fuziune ar merge? de exemplu infiintez af-ul iar acesta absoarbe srl-ul....
cargo a scris:

multumesc pt raspuns Andreea.
chiar nu se poate face nimic? o fuziune ar merge? de exemplu infiintez af-ul iar acesta absoarbe srl-ul....

in primul rand nu mai exista termenul de Asociatie Familiala (AF) ci Intreprindere Familiala asa cum rezulta din prevederile OUG 44/2008. Sunt forme de organizare diferite, cu personalitati juridice diferite (adica S.R.L. are personalitate juridica, IF nu are). Nu se poate face nici o fuziune. De altfel art. 238 din LSC spune in alin. 1lit a ca: "Fuziunea este operatiunea prin care una sau mai multe societati sunt dizolvate fara a intra in lichidare cu tranferul patrimoniului,...."
Corect , subscriu la cele spuse de aba...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare srl in sucursala sbucuresti sbucuresti Este posibila transformarea unui SRL in sucursala a unei societati pe actiuni? Mentionez ca societatea pe actiuni in cauza detine 90%din capitalul social al ... (vezi toată discuția)
Cum preia o intreprindere individuala un srl dragoman64 dragoman64 am un srl cu activitate comerciala magazin mixt o masina in leasing pot infiinta o intrepridere individuala cu care sa preiau srl srl urmand sa il inchid sa ... (vezi toată discuția)
Infintare af dtflorentina dtflorentina Buna ziua, doresc sa-mi infintez o asociatie familiala si as vrea sa primesc cateva lamuriri in acest sens. Va rog sa-mi spuneti daca sunt angajata cu carte ... (vezi toată discuția)