Procedura licitatii publice pentru inchirierea unui teren de la primarie presupune mai multi pasi. Ma intereseaza care este legea care reglementeaza conditiile in care se organizeaza licitatia. Sunt primarii care au aprobat prin consiliul local un regulament pentru organizarea licitatiilor, dar in alte orase nu sunt si licitatia se organizeaza dupa bunul plac al celor de la primarie.
Intr-un caiet de sarcini pentru inchirierea unui teren domeniu public am vazut trecut, la conditii de participare, ca persoana care se inscrie sa nu fi avut sau sa nu aiba un litigiu cu primaria orasului respectiv. Mi se pare o aberatie. Nu stiu in baza carei legi au trecut asa ceva. Daca au am avut un litigiu cu primaria pt ca, de exemlu, nu mi-a raspuns la cereri, nu mai pot sa particip niciodata la o licitatie???!!!
De asemenea, se prevede ca poti contesta rezultatul licitatiei numai la primarie, nu si in instanta, daca esti nemultumit de raspunsul primariei.
In unele orase din tara se specifica in caietul de sarcini ca poti sa te adresezi instantei, dar in altele nu.
Nu e normal asa ceva, de aceea m-ar interesa legea care reglementeaza exact modul de organizare a licitatiilor publice si daca pot sa contest in instanta rezultatul unei licitatii.